Inför bensäsongen

SNART är det dags för bara ben igen! Jag som älskar klänning och kjol längtar ordentligt efter solens varma strålar.

Även benen behöver lite extra kärlek. Jag brukar peela mina ben två gånger i veckan med en kroppsskrubb. Ibland lägger jag till en skrubbvante för extra effekt. Peelingen hjälper till att ta bort döda hudceller och sätter fart på cirkulationen. Huden ser friskare och slätare ut, krämer hjälper bättre och huden får en betydligt snyggare lyster. Använd en peeling med cirkulerande tag och arbeta dig från fötterna upp mot hjärtat. Torrborstning är ett annat hett tips!

Ecotools och Body Scrub The Body ShopPeelingvante från Ecotools och Body Scrub med sheasmör från The Body Shop. 

Hår på benen känns ju rätt individuellt hur eller om man vill ta bort. Jag föredrar mina ben släta men har för känslig hud för vaxning. På mig fungerar rakning bäst trots att det är trist att behöva göra det ofta. För det mesta använder jag någon av Gillettes Venus alla rakhyvlar. Engångshyvlar är inte riktigt min kopp te.

Gillette VenusGillette Venus har mängder med rakhyvlar att välja mellan.

Jag är en krämnörd och även benen måste få sitt. Har jag bråttom väljer jag en lotion, annars en kroppskräm eller ett kroppssmör. Men jag är väldigt otrogen mellan olika märken. John Masters Organic, Burt´s Bees, Crabtree & Evelyn och The Body Shop är några av mina krämfavoriter.

Inför våren använder jag brun-utan-sol på mina ben. Jag gillar bland annat Cocoa Brown, St. Tropez och Bare Minerals.

Hur pysslar du om dina ben?