Intervju med mig som jurymedlem i Swedish Beauty Awards

I samband med min roll som jurymedlem i Swedish Beauty Awards blev jag intervjuad om uppdraget och bjuder även på några skönhetstips. Så här lät det:

“Känner du dig fin, är du fin”

Elin Fagerberg har arbetat inom skönhetsbranschen i närmare 20 år. Hon är auktoriserad hudterapeut, spaterapeut och makeupartist och är drivande i branschens utveckling. Hon är en skönhetsbloggare och skribent som dessutom konsulterat inom skönhet och är en eftertraktad föreläsare i ämnet. Hennes karriär innefattar varierande arbetsuppgifter med skönhet som den gemensamma nämnaren. 

Redan vid 14 års ålder visste Elin att hon ville arbeta inom skönhet. Med bred erfarenhet är hon en given jurymedlem i Swedish Beauty Awards 2020. Hon har hjälpt till att starta upp salonger och spa-anläggningar, drivit agentur och har ett genuint intresse för att testa produkter. Hennes gedigna erfarenhet har genererat i god förståelse för produkters funktion och effekt.

– Jag är en riktig ingrediensnörd och jag är smickrad över att vara en del av Swedish Beauty Awards-juryn för andra året i rad, inleder Elin.

VILKA EGENSKAPER ANSER DU ÄR VIKTIGA HOS EN JURYMEDLEM?

– Att inte tro på floskler och löften utan testa produkterna med ett kritiskt öga. Det är dessutom viktigt att ge produkterna en ärlig chans. Jag har många gånger blivit överraskad av produkter jag tidigare inte haft någon relation till. Det är viktigt att tänka ur ett rättvist perspektiv – produkten kan vara bra även om den inte passar just mig.

VAD TROR DU ÄR DEN STÖRSTA UTMANINGEN I ROLLEN SOM JURYMEDLEM?

– Det kan vara en utmaning för huden att byta produkter frekvent, därför gäller det att vara försiktig och hellre testa en produkt en längre tid på ett mindre område. Det gäller att börja i tid och att vara smart. Jag brukar testa flera produkter samtidigt på olika delar av ansiktet eller kroppen.

VAD SER DU FRAM EMOT I DIN ROLL SOM JURYMEDLEM UNDER SWEDISH BEAUTY AWARDS 2020?

– Att bli överraskad! Jag har ett starkt minne från förra året när jag testade en rengöring jag inte hade några förväntningar på. Det var ett budgetalternativ som fullkomligen överraskade mig. Det är häftigt att prova produkter som håller vad de lovar!

VAD TYCKER DU OM KOHF:S ARBETE SOM BRANSCHORGANISATION?

– Fantastiskt! De skyddar konsumenter genom att arbeta för en tryggare bransch. Det är en oberoende organisation som bygger på forskning. Jag uppskattar även att de går till domstol för att förhindra olaglig försäljning. Det är ingen annan som tar det ansvaret. Det är en viktig organisation med viktiga uppgifter!

VAD UTMÄRKER EN BRA SKÖNHETSPRODUKT?

– Det beror självklart på produkten eftersom varje enskild produkt har specifika funktioner för specifika hudtyper. En bra produkt ska helt enkelt hålla vad den lovar för den målgrupp produkten är ämnad för.

VILKEN ÄR DIN “GO TO”-PRODUKT DU INTE KAN VARA UTAN?

– Jag provar många produkter vilket gör att jag får många favoriter. Men just nu är det IT Cosmetics mascara Superhero. Jag har till och med svårt att släppa den när jag ska prova andra mascaror – ett tydligt kvitto på att det är en bra produkt!

VAD SKULLE DU VILJA TIPSA ALLA SKÖNHETSINTRESSERADE OM?

– Att anpassa produkter efter säsong och alltid ta bort dagens makeup. På senaste tiden har jag börjat ta bort min makeup tidigare på kvällen, då hinner mina krämer sjunka in innan jag lägger mig. Det är ett perfekt tips för dig som tycker att kvällsprocessen är jobbig. Våga även experimentera med makeup, det är ingen tatuering, det går att tvätta bort! Använd det som ett sätt att uttrycka dig själv på – känner du dig fin, är du fin. Inom hudvård vill jag tipsa om att göra det till en avslappnande rutin där du får fokusera på dig själv. Skapa egentid och gör det till något du vill, inte något du måste