IT Cosmetics till Sverige – jag botaniserar bland produkterna

Har du följt hypen kring IT Cosmetics? Det amerikanska skönhetsmärket utvecklat i samråd med plastikkirurger har verkligen skapat en buzz. Men jag tillhör dem som snudd på missat det helt.

Desto mer spännande när jag för två veckor sedan gick på ett pressmöte för märket. Utbildningschefen Shannon Pirie var på plats och berättade entusiastiskt om märket och dess produkter. Hon var verkligen sprudlande!

Shannon Pirie, utbildningsansvarig på It Cosmetics

IT Cosmetics grundades av Jamie Kern Lima som arbetade som nyhetsankare tidigare. Hon upplevde att det inte fanns någon makeup som höll tillräckligt bra framför kameran och samtidigt drabbades hon av rosacea och ville göra något åt sina ilsket rodnande kinder. Hon utvecklade IT Cosmetics tillsammans med plastikkirurger och hudläkare (och säkerligen ett gäng produktutvecklare och kemister, men det förtäljer inte historien). Märkets styrka är att produkterna både ska vara hudvänliga och sitta riktigt bra. Idag ägs IT Cosmetics av L’Oréal.

Skål från eventet.

Storsäljarna är bland annat CC Cream som jag nu har hunnit testa under någon vecka. Jag gillar den! Jag tycker inte att den fungerar så bra att applicera med fingrarna. Men desto bättre med fuktad makeupsvamp. Den täcker bra utan att bli kakig och den sitter bra. Jag kan verkligen tänka mig att använda den både på mig själv och när jag jobbar som makeupartist. Den har blivit en ny favorit!

En annan storsäljare är concealern Bye Bye Under Eye. Och oh som jag gillar den här! Den döljer mina mörka ringar utan jämnar ut huden. Konsistensen är lite klibbig. Tar du den mellan fingrarna bildas det en liten tråd. Som ett tunt klister. Den sitter inte som ett klister. Men den sitter sjukt bra! Långt ifrån mjuk och för “glidig” som jag upplever många andra. Jag hade ett litet mental breakdown för några dagar sedan och kollade concealern efteråt. Trots alla tårar satt concealern på plats. Men du behöver fixera den med en liten mängd av ett lätt puder för att få den att sitta så bra som möjligt.

Bye Bye Pores Pressed är ett kompakt puder som lägger sig som en tunn slöja över huden. Det är riktigt finkornigt och mattar ner utan att bli kakigt och trist. Superbra!

Brow Powder är också en fin produkt. Det är en brynpenna i en universalton som funkar väldigt fint. Jag får inte samma wow som av concealern och jag hade gärna sett en lite kallare ton på färgen. Men det känns som en produkt som alltid funkar.

Det är de fyra produkter som jag har hunnit testa. Jag har några fler hemma att hugga tag i. Men jag är också väldigt nyfiken på deras rouge och higlighters. Till att börja med är det basprodukterna samt mascara och bryn som ska lanseras i Sverige. Men jag tror att vi kommer se både ögonskuggor och läppstift längre fram.

It Cosmetics släpps exklusivt på Kicks och Kicks.se i mitten av november. Priserna ligger lite neråt i mellansegmentet. CC Cream har ett rekommenderat pris på 396 kr.

Har du någon koll på It Cosmetics sedan tidigare? Har du testat någon av deras produkter eller är du intresserad av att göra?