Ronneby Brunn och mammas födelsedag

Tidigare i veckan fyllde min fantastiska mamma år. Ni vet, hon som är en stor del till att jag är den jag är och som har berikat mig otroligt mycket i livet. Hurra för dig världens bästa mamma! Därför bjöd hon med hela familjen till Ronneby Brunn för att fira henne lite extra. Vi var där fredag-lördag och hade otroligt trevligt!

bild-40bild-41

Ronneby Brunn är ett hotell som har en stor badanläggning utomhus och ett spa. Utöver det finns det en fantastisk park, restaurang och olika aktiviteter. På fredagen hade vi picknick i parken och sprang sedan till badet för att plaska. Jag hade otroligt kul! Jag blir som en femåring när jag badar.

På kvällen åt vi buffé i restaurangen. Maten var tyvärr ingen höjdare. Men vi hade trevligt ändå. Frukosten var desto bättre!

bild-39

Lördagen tillbringade jag mestadels inne på spaavdelningen. De har ett stort utbud av behandlingar, en inomhuspool, bubbelbad inne och ute och en vacker japansk trädgård. Jag gjorde två ljuvliga 75-min-behandlingar. Min hud- och spaterapeut hette Lisa och var superduktig och jättegullig. Hon tog hand om mig under båda behandlingarna. Jag började med en Hanakasumi. Det är en kroppsbehandling inspirerad av japanska spatraditioner och flygande körsbärsblomblad. Behandlingen inleddes med att jag låg på mage och fick lättare massage ovanpå handduken. Efter det smordes jag in med en enzympeeling. Medan peelingen fick verka fick jag en fantastisk fotmassage med mycket akupressur. Den varade i säkert femton minuter och var väldigt skön!

När peelingen hade verkat blev jag torrborstad och fick en helkroppsmassage. Terapeuten Lisa använde ett massagesmör som fick smälta till en olja med doft av körsbärsblom och lotusblomma. Den doftade fantastiskt! Jag gillar det annorlunda upplägget av behandlingen. Den känns lite unik och kul samtidigt som den var lyxig och välgörande. Och det var väldigt skönt att slippa duscha mitt i allt.

När behandlingen var färdig strosade jag runt och mös lite innan det var dags för en ansiktsbehandling – C Resurfacing Peeling Treatment. Precis som namnet avslöjar är det en behandling med peeling. Det ingick bland annat rengöring, enzympeeling, peeling med aha, portömning (aj!), ansiktsmassage och en syresättande mask. Jag går tyvärr inte så ofta på ansiktsbehandling som jag borde. Därför var den här behandlingen extra välbehövlig och skön! Jag somnade när ansiktsmasken fick verka…

bild-38

Nu efteråt är jag len som en barnrumpa! Båda behandlingarna gav verkligen resultat. Den ytligaste sommarfärgen är borta. Så jag behöver nog B-U-S-A lite i veckan. Men jag är så nöjd. Jag känner mig ren, fräsch och redo för hösten.

Elins lilla faktaruta: En enzympeeling är en mild men effektiv variant på peeling där man inte använder korn utan enzymer. Enzymerna löser upp bindningarna mellan döda hudceller i hudens översta lager och gör att de faller av. Man använder enzympeeling som en mask och det finns varianter för både ansikte och kropp.