Jag fick en liten fråga..

Det händer att jag får mail med frågor om skönhet och mode. Det senaste är från Angelica som undrar vad jag tycker är roligast med att jobba som makeup artist.

Det finns så mycket jag älskar med smink! Framförallt kreativiteten, färgerna och hur du kan förändra en människas utseende. Att olika färger, applikationstekniker och lek med skuggor och ljus kan göra en sådan otrolig skillnad. Att man ser ett resultat direkt. Jag har alltid tyckt att det är roligare att framhäva någons drag och förfina istället för att förändra helt. Jag är alltså mer förtjust i skönhetsmakeup till vardag, fest, fotograferingar och liknande än maskbiten då du gör någon till en sagofigur eller liknande.

Färg och form är alltid något som har fascinerat mig. 

Det jag älskar allra mest är att skapa illusionen av en perfekt hud samt konturering och highlighter. Spelet mellan ljus och skuggor som gör att ansiktet inte blir platt utan att dragen framhävs. Det är otroligt roligt! Kanske att göra en panna lägre, en näsa bredare, en haka kortare eller att höja ett par kindben.

526602_10151582369777667_1695336960_n