Jag fick en liten utmaning

Jag fick en utmaning med ett gäng frågor, från en av mina fina läsare, Linnea. Hon ska använde dem till ett skolarbete. Om ni undrar över något så kan ni nå på mig elinfagerberg@live.se

Svaren kommer här.

Varför bloggar du om skönhet? 

För att det är mitt yrke, min passion, min kunskap och en stor del av min glädje. Att det blev just skönhet och mode som jag bloggar om, var en självklarhet.

Vad har du jobbat med mer? 

Förutom några få månader, har jag alltid arbetat inom skönhet och mode. Eller studerat inom det. Jag har bland annat arbetat som hudterapeut, make up artist, spaterapeut, säljare, föreläsare, utbildningschef, försäljningschef, spachef, skönhetsredaktör, skribent och stylist. Samt att driva företag med allt runt omkring.

När jag inte har jobbat med skönhet och mode, har jag hunnit med att arbeta lite inom hälsa. Samt några månader på restaurang i USA och några få månader på försäkringsbolag. Och i tonåren arbetade jag faktiskt på verkstad en sommar. Det var skitkul!

Vad tycker du om att ha eget företag? 

Det är otroligt roligt! Jag startade mitt aktiebolag för lite mer än två år sedan och har inte ångrat mig. Det är tufft som tusan, jag arbetar betydligt mer än som anställd, för mindre lön. Men det är för mig själv, jag skapar mitt eget schema och är min egen chef. Det ger mig energi, glädje och stress! 🙂

Foto: Minipixlar.se

Vad är roligast med ditt jobb? 

Variationen! Ena dagen står jag och sminkar en modevisning och nästa dag håller jag utbildning. Eller så sitter jag på mitt hemmakontor och skriver artiklar. Eller så står jag och packar ordrar med Acquizhen och blir skitig under naglarna. Jag älskar att jag får styra min tid själv. Att jag kan arbeta en lördagkväll och vara ledig tisdag förmiddag, om jag vill det. Det är också smidigt när man har hund och vill anpassa sig efter henne.

Förutom variationen och tiden så är det helt klart den sociala biten. Jag får möjlighet att träffa så många härliga människor!

Hur ser en typisk dag ut för dig? 

För mig finns det knappt några typiska dagar. Jag har några aktiviteter på fritiden som är mer rutin än mitt arbete. Jag tar sånglektioner, dansar zumba och tränar body pump bland annat. Resten sprids ut och planeras vecka för vecka.

Jag blandar mellan pressmöten, modevisningar, events, arbeta med allt runt omkring Acquizhen, prata med kunder, vara på möten och planera projekt. Till det mer kreativa som att skriva artiklar, sminka, styla, hålla i utbildningar och föreläsningar, testa produkter, samt att utföra skönhetsbehandlingar och blogga.

Som tur är får jag hjälp med redovisningen i företaget. Det finns ingen möjlighet att jag hade hunnit med det.

Vad hade du jobbat med om du inte hade jobbat med skönhet? 

Oj, det finns så mycket som verkar roligt! Men kanske något inom historia, som jag är väldigt intresserad av. Arkeologi kanske? Eller något inom sång och teater. Eller med healing. Jag är också väldigt intresserad av näringsfysiologi och människokroppen.