Jag fick två små frågor..

Härom dagen fick jag ett mail med två frågor från en av mina läsare. Så här stod det.

Hejsan! 

Tack för en mycket trevlig blogg! Jag är nyfiken på hur en typisk dag ser ut för dig. Hur arbetar du? Jag har länge undrat om det är någon skillnad på vinntage och second-hand. Vet du det? Tack på förhand. Jag blir jätteglad för svar! 

Glada hälsningar

Marie

Hej Marie,

Vad roligt att du läser min blogg och gillar den! Utan glada läsare hade det varit betydligt tråkigare.

Jag har egentligen inga typiska dagar. Eftersom jag jobbar med flera olika saker ser mitt schema väldigt annorlunda ut. Jag går på jobbmöten med olika samarbetspartners. Det kan vara de jag håller utbildningar och föredag för, kanske en fotograf jag sminkar för eller en tidningsredaktör jag skriver för.

Jag går också mycket på pressmöten och event för att hålla mig uppdaterad om nyheter inom branschen. Andra dagar sitter jag och skriver till tidningar, bloggar, arbetar med event, sminkar och håller föreläsningar och utbildningar. Mycket tid går åt till att planera och strukturera upp allt. Ibland hjälper jag även företag med produktkunskap och feedback om ingredienser, formulas och liknande. Eller skriver texter till broschyrer och utbildningsmaterial. Jag tror att jag behöver variationen för att bli stimulerad. Det är väldigt sällan jag jobbar 9-17. Jag jobbar lika ofta kvällar och helger som vardagar.

Så till din andra fråga. Det är en hel del skillnad mellan vintage och second hand. Second hand är begagnade kläder som säljs till en väldigt billig summa. Det kan lika gärna vara en handväska från 80-talet som en topp från HM från 2003. Vintage är oftast handplockat och ska vara minst 25 år gammalt. Ibland kan det till och med vara oanvänt men det ska ändå vara från en annan tidsepok. Plagget representerar ofta tidsepoken väldigt bra. Som till exempel en A-linje formad klänning från 60-talet eller en slokhatt från 70-talet. Vintage brukar kosta betydligt mer än second hand. Men de kläderna är oftast mer välbevarade och inte sällan från ovanliga eller exklusiva märken.

Jag hoppas att du fick svar på dina frågor!

IMG_1475

Foto: Magnus Fond