Jag och min lilla M

Att vara mamma är verkligen fantastiskt! Det är mer utvecklande än jag kunde drömma om. Samtidigt är det tufft, svårt och frustrerande. Det är så mycket man inte vet! I början tyckte jag att det var svårt att finna min mammaroll i allt det nya. Att komma på vem jag är som mamma och samtidigt inse att mitt gamla liv inte kommer tillbaka. Att det är dags att anpassa sig efter en helt ny fas i livet. Nu efter några månader känns det som om allt börjar falla på plats, inkl. hormonerna..

Min lilla flicka är helt underbar. Glad, nyfiken och har nära till skratt. Hon lär mig betydligt mer om livet än vad jag lär henne. Vi kommer nog möta många perioder som kommer utveckla oss båda. Livet är ju tufft ibland. Men då är jag tacksam att få gå bredvid henne.

Elin FagerbergLilla M´s dräkt (pyjamas mitt på dagen!) är arvegods från kusinen. Napphållaren är från Eloide. Min blus är ett nytt köp från HM. Blusen är så skön att jag var nära att gå ut med den på från provrummet. Jag ska köpa den i fler färger. Mina örhängen är vintage från Antikt, gammalt och nytt. 

För att orka med mammaskapet försöker jag hitta egentid. Jag går på pressmöten utan Lilla M ibland och vid andra tillfällen försöker jag träffa vänner eller bara gå ut och gå själv med hunden. Igår låg jag efter med jobb och gick iväg själv till ett fik och jobbade i två timmar. Jag hann med mängder! Att bli mamma innebär tydligen även att bli väldigt tidseffektiv. Annars är favoriten för att koppla av att hinna med ett varmt bad. Allt för att kunna stilla tankarna och ladda batterierna. För energin går åt. Allt annat är att hymla. Jag är otroligt imponerad av de föräldrar som är ensamstående. Och lite mer av de som är ensamstående och egna företagare.

Maggie Fagerberg

Vad gör du för att ladda dina batterier?