Jag testar Flamboyage

Davines har kommit ut med en ny metod för att slinga håret – Flamboyage. Tekniken bygger på klisterremsor som du fäster håret på och lätt kan färga tunnare partier. Limmet ska lösas upp av vatten och då inte slita på håret. Om det gör det eller inte, är svårt att svara på. Men det känns bra!

Tekniken gör det möjligt att lättare fada ut ljusare nyanser, få bort kanter av ojämn färg, eller för att “knäcka” upp ett mörkare hår. De ska också ge liv till håret som slingor i sig brukar göra. Perfekt för ett mörkare hår som vill få det solblekt utan att det ser randigt ut.  Eller för att få en fin effekt.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ClIn6p-_Cpc?rel=0]

 

Jag testar behandlingen på salong Clauqe la Mouche, i Gamla Stan. Salongen är i en byggnad från 1600-talet, och varsamt inrett i en väldigt skön stil. Det är bjälkar och fönsterluckor, kombinerat med ett långrandigt golv i flera färger och från taket hänger speglarna. Vid tvättningen möts du av en tavla med en galen Edward Scissorhands. Stället känns urbant och personligt.

Jag blir omhändertagen av frisören Mariana. Mitt hår är ganska ljust i sig själv men med en hemsk utväxt av mellan/mörkblont. Mariana fixar till utväxten och använder flamboyage i underhåret. Här har jag mörkare blond färg och hon jämnar till färgen för en bättre helhet. Bit för bit av hår väljs ut och fästs upp på klisterlappen innan färgen penslas på. Den får verka som vanliga slingor och sedan sköljs allt ur. Efter föningen får jag äntligen se resultatet. Håret känns väldigt fräscht och har en fin lyster. Nu kanske det inte syns så jättestor skillnad på mig, som det skulle göra på någon med lite mörkare hår. Störst skillnad kommer det bli när jag sätter upp det. Men jag är väldigt nöjd! Det blev fin lyster, jämnare färg och utan några tigerränder. Det ser istället väldigt naturligt ut. Nu slapp jag också färga hela håret. Det sliter så mycket på längderna så det vill jag helst inte.

[slideshow]

Nästa gång ska jag se jätteledsen ut på förebilderna, och jätteglad ut på efterbilderna 😉