Jag testar Juvederm Volite – en ny injektionsbehandling för spänst och lyster

Juvederm är ett fillermärke som tillverkas av företaget Allergan. Tydligen är Juvederm världens ledande varumärke inom hyaluronsyra och nu har de släppt en ny produkt – Juvederm Volite.

För några veckor sedan besökte jag supertrevliga Jenny på kliniken Art Face på Valhallavägen i Stockholm för att testa en behandling. För mig som är spruträdd blir det en rätt stor grej att testa en filler. Jag har gjort det två gånger tidigare för flera år sedan, båda gångerna med Restylane Vital, en liknande produkt som du injicerar ytligt för bygga upp fukten i huden och motverka torr hud. Den funkade riktigt bra och var väl värd sprutskräcken.

Min behandlare Jenny. 

Juvederm Volite och Restylane Vital

Juvederm Volite påminner om Restylane Vital på så sätt att de båda är lättflytande, läggs ytligt och består av hyaluronsyra. Jag tycker att båda har funkat super, men på olika sätt.

Juvederm Volite har en teknologi som ska ge en märkbart förbättrad elasticitet och ge spänst. Det krävs bara en behandling och resultatet ska vara upp till 9 månader. Behandlingen går att använda på ansikte, hals, dekolletage och händer. Formulan är slät och har en rak sockermolekyl med bindningsämnet bdde. Jag är nästan hundra på att Restylane Vital är lätt grynig. Båda har olika förutsättningar och egenskaper.

Behandling med Juvederm Volite

Jenny började med att ta en före-bild och skräddarsydde sedan min behandling. Hon injicerade Voliten på kindbenen för att höja dem lite och ge lyster, vid nasolabialvecken (vecken som ser ut som ( och sträcker sig från näsa till mun) samt lite på argrynkan mellan ögonbrynen och lite i vecket på hakan. Ju äldre en blir desto djupare blir nämligen det vecket. Vid tillfället för behandlingen så hade jag dock ett rivmärke där från min vilda men underbara unge.

Jag log nervöst under behandlingen och var beredd på att det skulle göra ont. Men jag tycker inte att det gjorde det. Det kändes ungefär som ett myggbett, det blir ju ett litet stickhål i huden. Men själva injiceringen kändes inte. Formulan ska också innehålla lidokain för att nålsticken inte ska kännas så mycket. Det verkar som om bedövningen funkade. Jenny var supersnabb och plötsligt var jag färdig. Efter behandlingen tog vi direkt en efter-bild.

Direkt efter behandlingen: Jag blev lite röd av behandlingen och fick några små blåmärken. De försvann efter någon vecka. Det roliga är att både Jenny och hon som behandlat mig med Restylane tidigare har nämnt att en kan få blåmärken men att det inte är så vanligt. Men jag fick det vid båda behandlingarna. Jag får blåmärken rätt lätt. 

Mina förutsättningar

Jag har en blandhud med torr/fuktfattig hud på kinder och hals, normal till fet i t-zonen beroende på säsong och en rätt känslig hud. Jag har en ganska bra struktur men jag har märkt stor skillnad på spänsten de senaste åren. Det märks att jag har blivit mamma och fyllt 35 om en säger så.

Resultatet av Juvederm Volite

Hur blev då resultatet? Eftersom Juvederm Volite sprutades in lokalt känner jag mig ännu lite torr på själva kinderna. Men det var heller inte huvudfokuset den här gången. Kindbenen blev direkt lite högre och mer markerade och fick ett otroligt glow! Jag tycker också att min hudton blev jämnare. Nasolabialveckan blev mindre markerade och argrynkan lite mildare. En negativ sak bara – jag vill ha mer! Det låter så hemskt att säga så men jag måste erkänna att det var roligt att se förbättringen och jag gick igång lite på det. Nej, jag tror inte att jag skulle kunna bli beroende. Men jag kommer definitivt göra en behandling igen om några månader.

Jenny var helt fantastisk! Stort plus i kanten för att hon respekterade min “töntiga” spruträdsla och var så snabb. Jag uppfattar också att hon har en väldigt bra förmåga att se det estetiska. Alla behandlare har definitivt inte det.

En månad efter behandlingen kom jag tillbaka för att ta en efter-bild. Bäst resultat ser en nämligen efter några veckor.

Före och fyra veckor efter behandlingen. Kolla in mina kindben! Jag ser själv stora skillnader på nasolabialveckan och kindbenen. Jag vill alltid ha så här höga kindben.. Och tittar du på bilden högst upp i inlägget ser du den stora skillnaden på nasolabialvecken. 

Förutom ögon och bryn är jag osminkad på både före- och efter-bilderna.

OBS!

Är du sugen på att testa en injektionsbehandling som filler eller botox? Gå ALLTID till en certifierad injicerare med utbildning som kan hantera om något går fel. Vi hudterapeuter bör inte injicera utan vänd dig till en injicerare med sjuksköterske-, tandläkar-, eller läkarkompetens. Ingen självlärd alltså.. Se till att behandlaren öppnar förpackningen med produkten framför dina ögon för att vara på den säkra sidan.