Lash lift – jag får böjda fransar i sex veckor

I helgen testade jag en behandling med lash lift på salongen Adam <3 Eve i Hamburg. Jag var där på en jobbresa och passade på att bli lite ompysslad på lördagförmiddagen.

Lash lift är en semi permanent ögonfransböj som håller i upp till sex veckor. Det är ungefär lika länge som våra fransar sitter kvar innan de ramlar av och nya har växt ut.

Mina fransar är ljusa, medellånga, ganska tunna och långt ifrån böjda. De spretar mer lite rakt fram känns det som. Anledningen till varför jag inte gör regelbunden fransförlängning är att jag har ett litet kontrollbehov och inte tycker om att blunda så länge. Men under min behandling med lash lift gick det bra. Jag kände mig lite orolig och ville ständigt spärra upp ögonen i början men när min vän och fotograf Lina satt och började öva italienska i stolen bredvid blev jag kolugn. Amore!

Mina ljusa fransar innan behandling. De är rätt raka men har en liten böj i slutet. 

Behandlingen inleddes med att min terapeut tog bort makeup och la små silikonremsor längs med övre fransraden som hon sedan sträckte upp fransarna på. Det gör att fransarna blir böjda uppåt och ser samtidigt betydligt längre ut.

När fransarna var på plats applicerades en vätska som skulle göra fransarna tillfälligt porösa. När den hade verkat i runt tio minuter tog hon bort den och applicerade en vätska som stängde hårstrået. Det luktade permanentvätska.

När fransarna var böjda färgade hon dem under tiden de satt kvar på silikonremsan. När färgen verkat och var borttorkad pillade hon bort remsorna och jag fick äntligen se resultatet av min lash lift. Och wow! Vilken skillnad! Fransarna ser betydligt längre ut och de pekar verkligen uppåt.

Nu har jag lagt undan min franstång i några veckor.

När allt var klart penslade hon på en stärkande och fuktighetsbevarande produkt på fransarna. Så här blev resultatet. Fransarna är väldigt böjda. Det är dock supersvårt att fånga på bild.

  

Den vanligaste metoden för franspermanent i Sverige är att använda silikonspolar istället för remsor. Spolarna är runda. Jag tycker att den här kändes bättre och att fransarna ser längre ut än med silikonspolarna. Spolarna ger dock mer rund böj medan remsorna ger en rakare look. En smaksak vad man gillar bäst. Men jag föredrar nog en rakare eftersom det ger ett längre intryck.

Lash lift finns även på salonger i Sverige. Är det en behandling du skulle vilja göra?

Mer om resan till Hamburg kommer du få läsa i ett senare inlägg.