Jag testar nya L´Oréal Prodigy

Första gången jag färgade håret var jag sexton år. Redan då gjorde jag det hos en frisör (Violet i Växjö). Sedan dess har jag alltid gjort det hos frisör. Det har blivit olika varianter på blondfärgningar, blekningar, toningar eller slingor.

Men i fredags var jag på ett pressmöte med L´Oréal där de presenterade nya ´hemmafärgningssystemet Prodigy. De beskrivs som mer sofistikerade färger som ligger nära hårets naturliga färg.

Loreal Prodigy hårfärg

Prodigy är ammoniaksfri och ska täcka gråa strån. Den ska även reflektera ljus, ge glans och en jämn färg. Istället för ammoniak är det mikrooljor som ska hjälpa till att penetrera hårstrået. Jag är dock lite skeptisk till att oljor själva kan penetrera så långt in i hårstrået som en färg behöver. Förmodligen är det någon annan komponent som hjälper oljan att tränga igenom hårstråets fjällskikt.

På plats fanns supertrevliga frisören Emir Kapetanovic och jag passade på att låta han sätta fingrarna i mitt hår för en konsultation. Jag tänkte att ska jag någon gång våga testa hemmafärg, ska jag göra det med hjälp av en frisör. En av hans frisörkollegor tog sedan hand om mig.

Emir berättade att det vanligaste misstaget för blondiner som färger hemma är att man tror att man är ljusare än man är. När man väljer en för ljus färg blir hårrötterna ljusare än längderna och det ser väldigt onaturligt ut. Mer som en peruk. Man bör alltid välja en nyans mörkare än man tror. Ju mörkare färg man väljer, desto kallare nyans på det färdiga resultatet. Om man har torrt hår bör man inte dra ut färgen i längderna förrän vid schamponeringen eftersom torrt hår drar till sig färg snabbare.

Men hans viktigaste tips var att alltid läsa beskrivningen noga.

Loreal färgval Loreal hårfärger Loreal Prodigy

Jag fick också höra att för min del behöver jag inte gå till frisör varje gång jag behöver färga. Det ska funka att gå till frisör en gång, färga hemma i två omgångar och sen gå till en frisör igen för att se över håret och få kontroll. Jag tror att vissa frisörer kan tycka att det är jobbigt då man blandar in hemmafärg. Men min plånbok skulle bli väldigt glad!

Loreal färgningJag fick inte till någon bra förebild innan vi satte igång. Men här ser ni lite av utväxten.

Mitt hår är en naturlig blandning av mörkblond, mellanblond och lite ljusblond, där mörkblond dominerar. Jag har även fått en del gråa partier. Det var bara min utväxt som behövde färgas och Emir valde nyansen 8.0 till mig. Hårfärgen kändes knappt i hårbotten. Skönt!

10952326_10153022900872667_449624027_n

Resultatet blev bra! De grå stråna täcktes väldigt fint. Det ska bli spännande att se hur länge de täcks. Nyansen blev en aning för gul för mig. Men det har jag fixat hemma med Maria Nilas Colour Refresh i nyansen Pearl Silver 0,2.

Och jo, jag kommer nog våga mig på att färga håret hemma ibland. Det verkar riktigt smidigt!

Loreal Emir och jagEmir och jag