Jag testar Stressrelieve från Skinlouis – så här tycker jag

Skinlouis är ett varumärke med arkmasker (sheet masks) med olika egenskaper. Jag har testat Stressrelieve som ska vårda en stressad hud och stärka hudbarriären.

Stressrelieve innehåller bland annat extrakt av orkidé som ska verka mjukgörande och närande för huden.  Bidrottningsgelé och edelweiss som båda stärker huden, och gotukola – en ört som bland annat ska öka cirkulationen.

Själva arket är gjort av bio-cellulosa som faktiskt ger en väldigt bra passform.

Arket är ihopvikt när jag öppnar förpackningen men är lätt att vika ut och applicera på huden. Den lägger sig som en andra hud och passar faktiskt snudd på perfekt. Tillsammans med Acasias masker (en av mina uppdragsgivare, men det är inte därför jag älskar maskerna) är det förmodligen den bästa passformen jag har upplevt med en arkmask.

stressrelieve från skinlouis

Först tyckte jag att det innehöll på gränsen till för lite serum men sedan hittade jag en hel del serum i maskens förpackning. Jag hade gärna sett att den hade sugits upp mer.

Masken känns svalkande och skön på huden. Det bästa är nog att den har små lappar du kan vika över ögonen. SMART!

Elin testar stressrelieve från skinlouis

Nu har jag inte hårdgranskat INCI men jag tycker att masken känns väldigt skön på och jag ser ett fint resultat efteråt. Huden känns återfuktad, lindrad och svalkad. Min hud är snart 37 år och är en blandhud som lätt blir fuktfattig. Den är också känslig och blir lätt rosig av till exempel väder eller stress. Jag testade masken för några veckor sedan, då huden kändes mer fuktfattig efter att jag använt brun utan sol.

Resultatet efter Stressrelieve från Skinlouis. 

Jag tycker att Stressrelieve från Skinlouis är väl värd att testa under varma sommardagar (vi snackar över 30 grader i min lägenhet…Jag smälter!) eller under perioder då du har det extra stressigt och behöver hjälpa huden på traven.

Masken kommer i en kartong om tre masker för 139 kr/förpackning. Bra pris!