Julklappstips nr. 16

Köpe och köpe! Jag vet att jag talar dubbla budskap när jag rekommenderar olika saker att köpa och samtidigt tycker att konsumenthysterin har gått för långt. Men jag tycker ju liksom både och.. jag gillar inte konsumenthysterin, men jag älskar shopping. Dubbelmoral? Eh, ja..

Men faktum är att min längtan efter det traditionella och kanske Småländska fattas mig ibland. Jag vill kunna blanda det med nytt och trendigt.

Så varför inte ta och göra något för någon annan? I denna digitala värld tror jag många skulle bli glada för något du har gjort själv. Tänk personligt och med mycket kärlek. Något som du klarar av att göra och som mottagen verkligen skulle bli glad för. Som förslagsvis ett fotoalbum. Ett sådant som du har klippt och klistrat alldeles själv. Julgodis är en klassiker som alla uppskattar. Klassikern med “presentkort” att kunna lösa in under året brukar också uppskattas. Kanske barnvakt för barnbarnen (nej, det borde inte tas för givet), däckbyte eller hjälp att räfsa bort löv. Saker som går att använda och som håller länge samtidigt som de kan bli fina minnen är också ett hett tips. En broderad duk, en fågelholk, hemmastickad halsduk eller ljusstake i smide. Vill du vara mer modern kan du bygga upp en hemsida åt någon nära eller göra en You tube film med era bästa minnen.

Och rimmet?

“Ära vara gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden!”