Julklappstips nr. 20

Body butter! Det är få produkter jag älskar så mycket som en riktigt bra body butter. Det är en produkt jag alltid har hemma och återkommer till. Jag är faktiskt så töntig så jag kommer ihåg den första gången jag köpte en burk. Jag var sjutton år och hade varit i Köpenhamn med min dåvarande pojkvän. Där hade jag köpt en burk med The Body Shops body butter med doft av Brazil nut. Jag satt på tåget hem och smörjde och smörjde och älskade den! Kärleken till killen dog ut rätt snabbt. Men den till krämen överlever än idag!

Jag gillar bland annat Burt´s Bees, Bodyfarm och The Body Shops. Det finns ett stort utbud av konsistenser och dofter. För att det ska vara en riktigt bra body butter tycker jag att den ska vara antingen smörig och fast eller smörig och fluffig i konsistensen. Den ska vara rejält återfuktande, krämig och dryg. Annars blir det mer som en lotion. Vanliga ingredienser är sheasmör, kakaosmör och honung. Perfekt för torr vinterhy!

För bäst resultat vill jag slå ett rungande slag för att använda en effektiv kroppspeeling innan. Då har smöret mycket enklare att åka in i huden och du får ett betydligt bättre resultat.

Passar: mamma, dottern, systern, kusinen, mormor, barndomsvännen,

Burt´s Bees Body ButterBodyfarm kokosBody butter persika