Julklappstips nr. 6

Jag kunde inte drömma om att djurförsök ännu skulle finnas kvar i så stor grad 2012. Men nu gör det tyvärr det. Det ser inte ljust ut alls. Visste ni till exempel att brittiska militärläkare övar på skadeskjutna grisar istället för på traumadockor som fungerar precis lika bra? Visste ni att varje dos botox djurtestas? Och att cigaretter dödar mängder av djur varje år. Varje DAG används och dör 2800 djur bara i Sverige.

Det är få saker som gör mig så förbannad som djurförsök. Att låta oskyldiga varelser lida för att vi ska få fram forskning som KANSKE funkar på människor. Särskilt eftersom det finns andra alternativ som är otroligt mycket bättre, mer humana och säkrare.

Forska utan djurförsök är en fantastisk organisation som har vänt på steken. Istället för att stå och skrika på stan och skicka arga insändare som få läser, stöttar de istället seriösa forskare som arbetar med alternativa metoder. Och det finns många alternativa metoder. Hurra för dem!

Forska utan djurförsök säljer julgåvobevis lagom till jul. Maila dem på julbestallning@forskautandjurforsok.se för att lägga din beställning. Lägsta beloppet är 200 kr.

Passar: Precis alla! Gärna till den som “har allt”

 

julgavobevis-f-hemsidan

”Möjligheterna att förstå och behandla mänskliga sjukdomar skulle öka enormt mycket om forskarna övergick från djurförsök till att studera mänskligt blod och vävnader.”

Mark Davis, Director of the Stanford Institute for Immunity

“Även om en kemikalie har visat sig inte vara giftig i djurtester kan man aldrig vara helt säker på att den inte är giftig för människan.”

Dr Barbara Shane, US National Toxicology Programme