K-Beauty för hår och hud

Du har nog inte missat uttrycket K-beauty som formligen exploderat det senaste året. Det står för Sydkoreansk skönhet och ibland räknas även andra asiatiska märken in i sammanhanget. Seoul är en urban och cool stad som jag väldigt gärna skulle vilja besöka i framtiden. Drömmen är att gå på skönhetsmässa där!

Det är ingen hemlighet att Korea är duktiga på skönhet och i synnerhet hudvård. Det har de varit länge, men det är först den senaste tiden som västvärlden har uppmärksammat det ordentligt och gjort det till en trend. Koreanska kvinnor har ett stort intresse för hudvård och är petiga med sin hudvårdsrutin som ofta hamnar på 10 produkter. En felfri porslinshy är idealet. Skönhetsföretagen är grymma på att forska fram nya (ibland väldigt knasiga) ingredienser och få ihop fantastiska formulas till produkter. De vågar tänka nytt och kvalité utan extrema överpriser. BB Cream, essenser, nattmasker, cushion foundation och sheet masks är några trender man tror startade i Korea. Jag tackar och bockar.

Nytt från Shu Uemura

Japanska Shu Uemura har samarbetat med Sydkoreanska Katheleen Kye den här våren. Hon är en high-end streetdesigner som verkar vara ett kreativt geni. Hon inspireras av koreanska ungdomsrörelser och har en härligt originell, fräsch och lekfull stil.

För Shu Uemura har Katheleen designat flaskorna i en limiterad kollektion av Shu Uemuras mest populära balsam. Snyggt! Priserna ligger från 200 kr och formulan är densamma som vanligt.

K-beauty elinfagerberg

K Beauty Shu Uemura elinfagerberg.se

 

K-Beauty hos Sephora

Samtidigt lanserar Sephora det för Sverige nya märket Tony Moly. Det är ett hudvårdsmärke från Korea som paketerar sina produkter i väldigt söta förpackningar. Eller vad sägs om en handkräm i form av en panda och en peelingkräm designad som ett äpple? Priset ligger i budget-mellankategorin med nattmasker och primer för 165kr.

K-Beauty panda Tony Moly Elinfagerberg.se

Sephora hakar vidare på trenden och har lanserat flera “cushion-produkter” den här våren. Bland annat en flytande highlighter på tub.

 

K-Beauty Sephora Wonderful Cushion elinfagerberg.se

 

Har du provat någon produkt från Sydkorea? Annars har du säkert provat någon av trenderna som kommer därifrån då de flesta västerländska skönhetsföretag har hakat på med egna versioner av produkterna.