Kaffeskola

Under förra veckan var jag på kaffeskola med Zoega. De hade bjudit in en fantastisk barista som inte bara var duktig utan väldigt rolig också. Bland annat fick vi lära oss att ett kaffe av bra kvalité går alldeles utmärkt att dricka ljummet. Och det gjorde det! Det var faktiskt väldigt gott. Vi fick också testa att dricka kaffe ur kupor istället för koppar.

Baristan pratade också om vårt intresse för vin. Att vi ofta köper det under en längre procedur, doftar på det innan vi smakar och sedan försöker gissa oss till vad vinet har för aromer. Jag gör själv alltid det! Men varför gör vi aldrig det med kaffe? Kaffe slänger vi ner i all hast när vi handlar mat, vi doftar sällan på det och sedan sköljer vi ned leverpastejsmackan med det när vi äter frukost. Men kaffe har betydligt fler aromämnen än vin. Jag tror att det var över 600! Efter jag hörde det kommer jag alltid att tänka efter lite mer när jag dricker kaffe.

[slideshow]

Anledningen till presseventet var två nya lanseringar från Zoega. En ny serie som heter Limited Blend och ett nytt bryggkaffe. Limited Blend kommer att komma i flera varianter och alla ska vara fint kaffe från små skördar. Alla säljs i hela bönor, vilket jag personligen tycker är godast. Först ut är Limited Blend No 1 som har aromer av lakrits, fikon och vita vinbär.

Det nya bryggkaffet är mörkrostat och heter Red Velvet. Det ska bland annat ha inslag av ljus choklad, knäck och röda bär.

Testa att känna smaken av ert kaffe nästa gång!