Kanal 5 mot Gun Novak

Gun Novak är en av mina förebilder sen länge. Eftersom hon är en framgångsrik småländsk entreprenör inom skönhet så är det kanske inte alltför konstigt. I dagarna var hon med på Svenska Miljonärer i Kanal 5. Jag brukar inte titta på liknande program men såg det då jag hörde att hon skulle vara med. Idag fick jag ett mail från FACE Stockholm som beklagade programet, läs nedan.

Själv tycker jag att hon framstod som ganska cool och mänsklig. Hon är ju mer än en entreprenör. Men om hon blivit utnyttjad och själv inte känner sig bekväm, så är det verkligen hemskt! Vem som har gjort fel lägger jag ingen åsikt i. Men hela historien är minst sagt tråkig. Det är tråkigt att hennes passion för mentorskap och kvinnlig entreprenösanda inte kom fram. Men för mig är hon ändå en av Sveriges främsta och mest inspirerande entreprenörer!

Synd att inte Kanal 5 behöll grundiden som de berättade om för Gun. Det hade varit betydligt mer intressant att titta på.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här löd brevet,

“Förtydligande angående Gun Nowaks medverkan i programmet Svenska Miljonärer:

Gun beslutade sig för att deltaga i programmet, med arbetsnamnet Framgångsrika Svenskar, producerat av STO-CPH för Kanal 5. Informationen var att programmet skulle handla om kvinnliga entreprenörer från Sverige. Ett behjärtansvärt ämne då hon gärna vill inspirera andra kvinnor till att starta egna företag.

Slutprodukten blev dock inte alls vad Gun blivit lovad. Programmet döptes om från “Framgångsrika Svenskar” till Svenska miljonärer” och fokus hade helt skiftat. Istället för att handla om affärsmannaskap som det initialt var bestämt, handlade det nu mer om jetsetliv och extravagans.

Filmteamet som följde Gun i hennes vardag har fått vara med vid diverse tillfällen. Mestadels då hon har arbetat. Tyvärr har de klippt bort merparten av det och istället fokuserat på sociala tillställningar.

Hade Gun vetat att det var denna riktning programmet skulle ha hade hon under alla omständigheter ha tackat nej till att medverka. Gun känner sig idag grundlurad och skulle helst inte vilja var med. Kanal 5 låter henne dock inte dra sig ur, trots påtryckning från advokat.

Det är tråkigt hur produktionsbolag och skandal-tv agerar, där brief och slutresultat inte alls stämmer överens. Sprid det gärna vidare!

Lisa Söderholm 
Public Relations / Assistant to Gun Nowak “