Kemisk peeling

I fredags fick jag testa en kemisk peeling av Enerpeel. Det var under deras utbildningstillfälle, så under tiden satt 28 nyfikna hudterapeuter och spanade in min hy.

Men först lite om mitt utgångsläge. Jag har en känslig och lite reaktiv blandhy. T-zonen är normal till fet beroende på säsong. Jag blir lättare blank där, kan få lite orenheter och har lite förstorade porer. Kinderna är finporiga och torra. Huden där är också tunnare och mer känslig. För tillfället hade jag också aktivt eksem på hakan vilket gjorde mig än mer känslig.

Därför fick jag testa mandelsyra som jag inte har provat tidigare. Den går till och med bra på rosaceapatienter. Den är bland annat antiinflammatorisk och har en förmåga att kunna tränga ner i pormaskar. Den ger fukt och ökad spänst och allmän uppfräschning.

Huden är rengjord och syran ska läggas på

Här verkar syran och huden blir lite rosig.

Behandlingen började med att sminket tvättades bort med dubbel rengöring. Ögonmakeupen fick vara kvar. Efter att huden avfettats så applicerades syran. Den låg på i ungefär tre minuter och under tiden stack det och pirrade i huden. Men det gjorde inte ont. Det började hetta rejält när den togs bort men efteråt fick jag en otroligt skön, kylande mask. Jag var inte röd alls efter behandlingen utan hudfärgen var helt jämn. Igår började det fjälla lite på flera olika partier i ansiktet och jag gör vad jag kan för att inte börja pilla. Den närmsta månaden måste jag använda högt solskydd och den närmsta veckan ska jag vara allmänt rädd om huden. Det ska bli så spännande att se hur resultatet blir efter ett tag. Än så länge känns det super då jag har fått både ökad lyster och släthet.

Enerpeel är ensamma på den svenska marknaden om att vara klassificerade som medicintekniska. De ska vara betydligt mer effektiva än AHA utan att skada huden. Vilket känns fantastiskt spännande!

Det finns flera olika peelingar i deras sortiment. De arbetar alla olika och därför kan behandlingen skräddarsys åt patienten. Bland annat kan du få bättre struktur på huden med mer lyster. Du kan också behandla rynkor, pigmentförändringar, acne, fet hy, rosacea, och torr hud. De kan även förbättra kollagenet i huden och då dess spänst.

Bäst är så klart att göra en kur men jag märker bra resultat redan efter en behandling. Huden har fått en helt annat lyster nu och är helt slät! Hade jag drivit salong så hade jag absolut kunnat tänka mig att arbeta med Enerpeel.

Om du är nyfiken på att testa en kemisk peeling så kan du maila till info@dermapromedical.se för att hitta salonger nära dig.