Kérastase Hair Coach Powered by Withings

Kérastase har utvecklat en “smart hårborste” i samarbete med Withings och L’Oréals forsknings- och Innovations Teknologiska Inkubator. Jag tycker att det är superspännande med tekniska innovationer inom skönhet!

Hårborsten ska ha avancerade sensorer som ska kunna övervaka hårvårdsrutinen för att möjliggöra en bra kvalité på håret. Sensorerna har flera olika egenskaper och all data går via Wi-Fi till en mobilapp. Datan ska även ta hänsyn till yttre omständigheter som luftfuktighet och temperatur. Enligt pressmeddelandet ska sensorerna ha,

  • Mikrofon som lyssnar på ljudet vid borstandet av håret för att kunna identifiera mönster som ger inblick i hanterbarhet, frissighet, torrhet, skadat hår och kluvna toppar.
  • 3-axel lastceller som mäter den kraft som appliceras på håret och hårbotten när det borstas.
  • Accelerometer och ett gyroskop som bidrar till att ytterligare kunna analysera bortmönster och även räkna borst-drag, som ger feedback med signaler om ditt hårborstande är för kraftigt.
  • Konduktiva sensorer för att kunna avgöra om borsten används på ett torrt eller blött hår i syfte att åstadkomma en noggrannare hårmätning.

Den samlade datan från appen ska ge uppgift om hårets kvalitet, uppgifter om hårborstvanor och personliga tips. Du får också produktrekommendationer från Kérastase.

– Genom att använda ansluten teknologi för att uppgradera hårborsten – något som genomsnittskonsumenten använder sig av varje dag, har nu Withings och Kérastase återuppfunnit hur en persons relation med sitt hår kan se ut och påvisar även hur anslutna enheter kan revolutionera skönhetsindustrin, säger Guive Balooch, Global Vice President för L’Oréals forsknings- och Innovationsteknologi Inkubator.

Hårborsten kommer ut på marknaden i mitten av 2017 och priset uppges ligga runt $ 200. Vad tror du om det här? Kommer det kännas som en marknadsföringsgrej från Kérastase eller kommer vi bli beroende och andra företag sluter upp med kopior? Jag vet att jag definitivt vill testa den och se vad den säger om mitt hår och hur jag borstar det. Jag är ju svag för Kérastases hårprodukter så jag håller tummarna för att även borsten är en hit!