Kicks pressmöte med kroppsprodukter

Kicks bjöd in till pressmöte i veckan för att presentera sin nya ekocertifierade kroppsserie. Vi var ett litet gäng inbjudna morgontrötta journalister på plats som nöjt lyssnade när deras produktutvecklare presenterade nyheterna.

Kicks ekocertifierade kroppsprodukter

Produkterna är helt färska så jag har inga pressprover att testa än. Men jag fick sniffa på dem på plats. Det kommer två serier, Lemongrass och Bamboo. Lemongrass var inte så skarp som jag hade förväntat mig utan mer lagom syrlig. Den innehåller förutom citrongräs även ingefära. Bamboo har en rundare doft och doftnoter av bland annat vita blommor. Den var ljuvlig! I sortimentet kommer det bland annat finnas body scrub, lotion och handkräm. Produktserien är certifierad av Ekocert. Pris per produkt kommer vara strax över hundralappen. Jag har inte fått pressreleasen än och försöker uppdatera er när jag vet mer.

Jag fick också lära mig att det är knepigare än man kan tro att utveckla produkter som är ekocertifierade då ingredienserna kan vara svåra att få tag på.

Kicks ekocertifierade kroppsserie

Fler nyheter från Kicks

Kommer du ihåg Kicks ansiktsserie med C-vitamin? Det kommer komma en motsvarande för kroppen med bland annat en peeling med både korn och PHA. Hurray!

Andra nyheter för kroppen är en benkräm som ger riktigt snygg lyster. Precis som en blur för kroppen. Den hjälper till att trolla bort synligheten av ojämnheter och fungerar som en highlighter. Den här vill jag genast börja använda.

V. 34 kommer det lanseras Root Concealer för att dölja utväxten i håret. Den kommer i tre olika versioner med två nyanser vardera och kommer ligga på 179kr.

Kicks Gorgeous LegsKicks Root Concealer elinfagerberg.se

Utveckling av produkter

Eftersom Kicks produktutvecklare var på plats fick vi veta mer om företagets produktutveckling. Spännande! Det tar minst 1 år för dem att ta fram en ny produkt. De börjar med att titta på vad kunder efterfrågar och hur trenderna ser ut. De åker bland annat runt på mässor för att se hur morgondagens texturer och dofter kommer se ut. När de vet vad de vill ha väljer de ut vilka ingredienser och ämnen som ska finnas i produkten och vilka de inte vill ha med. Förutom att de ska uppfylla Kicks kriterier måste de även uppfylla Läkemedelsverkets.

Förutom sminket så tillverkas de flesta av Kicks egna produkter i Sverige och Finland. För att kunna utvärdera produkten får de ett labtest och testar då bland annat känsla, absorption, doft, färg, funktion, konsistens, hållbarhet och effekt. För att testa hållbarheten gör man ett stabilitetstest där man pumpar ner bakterier för att se om produkten tål “normalt mycket”. Det görs också dermatologiska tester för att bekräfta att produkten är säker att använda. Förpackningsdesignen görs in house och produkten märks med allt från innehåll till användarinformation och hållbarhet.

Kicks produktutveckling