Klipp och färg hos Colomer

Colomer är agenturen bakom flera olika hårvärdsmärken. Bland annat Revlon Professional och Alterna. Idag har jag fått håret fixat av deras superduktiga utbildare Mia.

Men först lite om mina grundförutsättningar. Jag har ganska mycket hår men tunnare strån. Det är långt med självfall men ganska fuktfattigt. Jag har också en del hårbottensproblem. Färgen är naturligt mörkblond i hårbotten och i längderna har jag naturligt en melerad färg. Den växlar mellan mörkblond och mellanblond och lite ljusblond. Knäppt va? När jag färgar det så brukar jag få en ljusfärg i botten.

I vanliga fall är jag superpetig med mitt hår. Jag färgar det ungefär var 6 vecka och klipper var 12-13 vecka. Men den senaste tiden har helt enkelt inte tid för egenlyx funnits där. Lägg på en Thailandsresa på det och resultatet har blivit missfärgat och trassligt.

[slideshow]

Men! Idag har jag alltså fått det fixat. Eftersom jag har en känslig hårbotten så kan nya hårfärger bli en pärs. Det kan klia, bli rött och jag har till och med fått blödande sår av hårfärg för salongsbruk. Mia använde Revlon´s färger och de funkade utmärkt! Hårbotten klarade sig bra och jag blev väldigt nöjd med färgen. Revlon använder nanoteknik i sina hårfärger. Det gör att vården i färgen tränger längre in i hårstrået, ända in till kärnan. Då stannar de vårdande ingredienserna längre i håret.

Vid stylingen använde hon Alterna´s produkter, som har ett brett och bra sortiment med flera olika serier. Alla är utan sulfater och parabener. De känns väldigt lyxiga och spännande. Deras serie Caviar är den mest exklusiva och ska ge håret en anti-age effekt med hjälp av omega 3 och omega 6. Till mig rekommenderade Mia, att jag använder Alterna Bamboo UV & Color Protection hemma. De ska få färgen att sitta bättre, skydda håret och stärker det. Perfekt inför sommaren!

Mer om stylingen och stylingprodukterna kommer senare!

Kuriosa: Supersöta frisörhunden satt i mitt knä under halva tiden. Det är lyx när hundgos ingår i behandlingen!