Advanced Split End Therapy – Hårkur mot kluvna toppar

När håret börjar bli slitet får vi ofta kluvna toppar. De repar upp sig och ju längre vi går med det desto mer slitet blir håret. Advanced Split End Therapy från Ghd är en hårkur som aktiveras av värme och lovar att vårda håret, förebygga mot slitage och stänga kluvna toppar. Mja, jag tror inte helt på något som kan stänga kluvna toppar. De är ju redan förstörda. Men jag tror absolut att man kan “laga” dem tillfälligt så att de inte repar upp sig innan du hinner besöka frisören.

Kuren ska göra håret rakare, mjukare och mer skinande enligt företaget. Advanced Split End Therapy lanserades redan förra året men det är först nu som jag har testat produkten.

Nu var det inte så längesedan som jag besökte frisören, alltså är mitt hår rätt friskt och topparna är inte så slitna som de brukar vara. Annars tenderar jag att få kluvna toppar rätt fort. Men tro mig, jag behöver den här kuren ändå. Vintern är ju ingen höjdare för håret direkt. Mer hårvård åt folket!

Resultatet ska hålla i upp till 10 tvättar vilket låter super för en stressad egenföretagare/småbarnsmamma. Så hur går behandlingen till?

Tvätta håret

Tvätta håret precis som vanligt men använd inte balsam. Handdukstorka håret.

Applicera Advanced Split End Therapy

Skaka om tuben och applicera ca. en matsked i håret. Mängden får du justera beroende på hur mycket hår du har. Applicera krämen i längderna och kamma igenom håret för att fördela produkten. Jag använde en gammal kam från Schwarzkopf som jag brukar använda för att fördela hårinpackning.

Föna

Dela upp håret och föna det rakt. Jag använde rundborsten Curl & Blow-Dry Brush från Kicks som jag gillar skarpt. Fönen är magiska Aura från ghd. Jag har svårt för andra hårfönar sen jag började med den. Men kuren fungerar lika bra med någon annan fön om du har det hemma.

Håll gärna fönen lite närmare än vad jag gör på bilden. 

Platta

Dela återigen in håret i sektioner (ja, den här behandlingen tar ett tag) och platta igenom det med en plattång/styler. Jag använde ghd platinum – en av mina stora favoriter. Värmebehandlingen gör att produkten förseglas i håret.

Resultatet

Direkt efter behandlingen känns håret mjuk, friskt och välvårdat. Men det brukar det alltid göra när jag fönar med rundborste och plattar det. Allt frizz försvinner ju av stylingen. Men nu har det gått några tvättar sedan jag gjorde behandlingen och jag är riktigt nöjd. Håret känns välvårdat och lättstylat. Jag tror dock inte att det har blivit rakare. Det här är en smart kur och det är definitivt värt tiden en behöver lägga ner på behandlingen.

Jag brukar alltid använda hårinpackning när jag tvättar håret. Men nu kommer jag nog ta bort det ibland och bara använda balsam. Allt för att spara tid..

Advanced Split End Therapy: ca. 349 kr.