Kocksgatan Revisited

Jag spanade in genrepet för föreställningen Kocksgatan RevisitedBoulevardteatern igår. Den är efter boken “Kocksgatan” av Ernst Brunner från 1991 och utspelar sig på just Kocksgatan, Södermalm, under 70-talet. Föreställningen var varm, rolig, passionerad och engagerad. Jag gillade den väldigt mycket! Jag blev till och med lite nyförälskad i Södermalm om jag nu inte alltid varit det.

Ensam skådespelare var Per Ragnar. Han var som vanligt helt fantastisk! Ett teatraliskt geni som lyckas med det mesta. I Kocksgatan Revisited har han så otroligt mycket text att jag kan inte ens tänka tanken att jag skulle kunna komma ihåg så mycket. Sedan levererar han det med en underbar inlevelse och skärpa utan motspelare. Fantastiskt!

Föreställningen ackompanjeras av Idde Schultz och Sulo. Musiken är tonsatta dikter av Brunner som också ges ut på album. Väldigt vackert! Min favorit var “Det regnar över Söder”.

Kocksgatan Revisited har premiär ikväll och visas under november och december. Perfekt för en lagom dos kultur! Dock stort minus för Boulevardteaterns trånga sittplatser. Du bör helst vara under 1,65 lång eller ha väldigt korta ben.. Men det kan det vara värt!