Kokosfest!

Ikväll har jag varit på fest med Holistic och deras kokosolja. Festen var på Yogayama på Östermalm och jag var där med Ian och Delinda. Vi bjöds på rosevin och snittar med kokostema. Dansare underhöll och vi fick en föreläsning om kokosoljans bra egenskaper. Senare sjöng vackra Jessica Folcker.

Kokosolja har ju blivit extremt hypat i matlagning det senaste året. Mycket tack vare LCHF. Jag tycker att det låter jättebra och kokosolja har många bra egenskaper. Men man bör inte glömma att det har lika mycket kalorier som annat fett.

Kokos anses vara världens största frö och kan väga upp till 3 kg. Fröet sprider sig med havet och finns därför på flera olika ställen i världen. Bäst fruktkött får man från unga kokosnötter då de som är väldigt mogna kan ge torrare kött. Kokosolja bildar inte transfett vilket ska vara unikt för mättat fett. Det ökar också upptaget av omega 3 i tarmen. Oljan har förmåga att fungera som kolhydrater gör i hjärnan. Därför är den super vid en kolhydratfattig kost för att inte bli trött i huvudet.

Kokosoljan kan användas i matlagning och bakning. Och också som hårinpackning eller hudkräm. Typosol som ingår i oljan ska kunna skydda mot solen och motsvarar spf 15. Den innehåller också vitaminer, mineraler och spårämnen.