Kroppsvård från Grekland

Bodyfarm är ett Grekiskt hudvårdsmärke med anor. Från början tillverkade de bara tvål men idag har de en hel del hudvård. Deras produkter ska vara naturliga (oklart om de är helt organiska) och vara utan mineraloljor, dess derivat, silikon och propylen glukol. Men jag uppfattar det inte som om de är ekologiska.

Jag har testat ett kroppssmör och en kroppsskrubb. De innehåller bland annat sheasmörsolja, solrosolja, olivolja och sötmandelolja. Kroppsskrubben peelar med hjälp av malda olivkärnor och fibrer från sjögräs. Båda produkterna finns i dofterna mango, kakao, kokos och avokado.

Ska jag vara ärlig så var jag lite skeptisk i början. Anledningen var nog främst för att de är lite billigare än flera andra av mina favoriter. (193kr/200ml). Jag har en torr hy och få krämer ger min hy tillräckligt. Antingen är de för feta och lägger sig bara på ytan eller innehåller de mest alkohol och parfym. Men jag gillar dem väldigt mycket. Smöret är drygt och jag känner mig återfuktad både efteråt och flera timmar senare. Det är lite svårt att smörja in men inget större problem. Det doftar väldig gott men inte för mycket. Det är inga problem att kombinera det med en parfym.

Skrubben har en ljuvlig gelékonsistens med riktigt mycket korn i. Precis som jag vill ha den. Den luktar också gott. Men den luktar inte likadant som smöret? Jag antar att det är för att de har olika konsistens och bygger på mer naturliga ingredienser.

Kroppssmör: 4,5/5

Kroppsskrubb: 4,5/5