Makeup från La Mer och pressresa till Köpenhamn

La Mer utökar sitt sortiment och lanserar Skincolor, deras första kollektion med makeup. Kollektionen innehåller produkter för huden – The Soft Fluid Long Wear Foundation,The Powder, The concealer, The Foundation Brush och The Powder Brush.

Jag besökte Köpenhamn för att delta på pressmötet inför lanseringen. Vi var bara fem inbjudna journalister/bloggare från Sverige och ett lite större gäng från Danmark. Tillsammans njöt vi av en supergod lunch på Nimb (rekommenderas varmt!) och träffade La Mers internationella utbildare Sarantis Tsimilimis.

La Mer pressmöte i KöpenhamnLa Mer Skincolor La Mer Sarantis presentation

Sarantis berättade att “The look of La Mer” är strålande och inte tung. Alltså naturlig lyster utan att täcka för mycket. Den nya foundation ska ha samma teknologi som deras nyhet inom hudvård – Moisturizing Soft Lotion, med de aktiva ingredienserna inklämda i kapslar. I foundation är det istället pigmentet som ligger i kapslar och den ska bland annat fungera som en blur för huden. Den ska heller inte oxidera och få mörkare färg, sitta hela dagen, skydda mot UV och luftföroreningar samt vara ljusreflekterande. Sarantis fortsatte att berätta att The Soft Fluid Long Wear Foundation ska vara mediumtäckande och gå att bygga upp i lager för mer täckning. Utöver de egenskaperna har La Mer skapat den nära hudvårdsregimen. Den innehåller flera aktiva ingredienser som återkommer i deras hudvårdsprodukter.

Vad tycker då jag? Jag tycker att den har för lite täckning om man applicerar den med The Foundation Brush som rekommenderat. Däremot tycker jag att den funkar finfint att applicera med fingrarna. Då får jag också en betydligt bättre täckning. Den sitter inte riktigt hela dagen men den sitter ändå väldigt bra trots jobb och träningspass. Färgen håller sig fin utan att förändras. Minus för att den bara kommer i åtta nyanser trots att de ska kunna täcka väldigt många. Jag saknar de mörkaste. Ca. 895 kr.

La Mer Foundation La Mer ModellModellen har foundation på sin högra ansiktshalva men inte sin vänstra. 

The Powder var den produkt jag blev mest nyfiken på. Den är väldigt lättviktig och består av mycket luft och lite pigment. Det gör att du kan applicera den på fuktig hud utan att det blir kakigt. Hurra! Det gör mig förtjust då det annars lätt blir kakigt när du lägger på puder ovanpå foundation utan att vänta mellan. Pudret är väldigt finkornigt och helt klart en ny favoritprodukt för mig. Den kommer i en lyxigt tung glasförpackning som dock är omöjlig att ha med sig vid resa. Ca. 700 kr.

La Mer The PowderLa Mer puderappliceringSarantis demonstrerar pudret på Kickis arm. 

The Concealer kommer i en hylsa som du vrider upp. Även den är lättviktig och användarvänlig då den lätt smälter in i huden. Jag föredrar dock flytande concealers som blir mer hygieniska. Annars tycker jag att den har en riktigt bra formula. Den kommer i tre nyanser. Ca. 560 kr.

La Mer The Concealer elinfagerberg.se

La Mers största hit blir dock puderborsten! The Powder Brush är stor, djurvänlig med syntetiskt borst, fluffig, mjuk och alldeles underbar! Den separerar pudret fint på huden och ger ett perfekt resultat. Ska du bara köpa en produkt bland nyheterna, är det definitivt den här! Ca. 560 kr.

The Foundation Brush är också fin och även den djurvänlig. Men jag föredrar att applicera just den här foundation med fingrarna istället. Ca. 520 kr.

La Mer Makeupborstar

 

Efter mötet passade jag på att strosa runt i Köpenhamn och hann även med att shoppa lite. Jag har alltid varit svag för Köpenhamn. Jag älskar stämningen där! Den är inte lika ängslig som i Stockholm. Resan avslutades med en mysig lunch med Kicki på flygplatsen. Förutom Kicki, var Anna från Makeup on my mind, Therese från NK Stil och Karin från NK med på resan. Ett jättetrevligt gäng!