Lansering av Rapide Cosmetics – allt för brynen

Rapide Cosmetics är ett splirrans nytt skönhetsmärke från Rapide for Brows. Igår hade de en pressfrukost och jag var där för att spana in nyheterna.

Rapide for Brows – historien bakom

Rapide for Brows startades 2013 av Tilda Forsgren och hennes mamma. Tilda är idag ansiktet utåt för företaget och var den som höll presentationen igår. 2013 var hon nyutbildad hudterapeut och över en brunch med sin mamma som då drev två frisörsalonger diskuterade de vad de tyckte saknades inom salongsvärlden. Idéen till Rapide for Brows föddes och sex månader senare öppnade den första salongen. Idag finns det 11 salonger i Sverige och 1 i Norge.

rapide-cosmetics-ogonbryn

Salongerna erbjuder behandlingar för ögon och ögonbryn så som fransförlängning, trådning och färgning av ögonbryn och ögonfransar.

Rapide Cosmetics är namnet på det nya märket med makeup och verktyg för ögonbryn och ögonfransar. Produkterna är framtagna för att kunna passa både konsumenter och proffs. Tilda berättade att de har tagit lång tid att få fram produkterna då de bland annat har bedömt antal strån i borstarna, konsistens, hållbarhet och alla andra detaljer.

rapide-cosmetics-ogonbrynsinspiration

 

Rapide Cosmetics – produkterna

Produkterna finns i fem olika färger – light, ash, medium, dark och superdark.

Det finns även fem formulas

  • Brow pen – en klassisk ögonbrynspenna som ska passa de flesta. Formulan är torr och verkar lättarbetad.
  • Brow twist – en krämigare ögonbrynspenna med snedställd form så att du kan vinkla den åt tre olika håll. Den är perfekt för glesa bryn eller för dig som behöver fylla i ojämnheter som ärr eller glipor.
  • Eyebrow shadow – en mjuk skugga som appliceras med pensel. Produkten har två olika färger i förpackningen. Tilda tipsar om att lägga den ljusa över hela brynet och den mörkare färgen på vingen och längs med den undre linjen på brynets form.
  • Brow paint – en kladdfri och vattenresistent produkt som ger mer dramatiska bryn. Den ska ha det mest hållbara resultatet och är därför extra bra för dig med fet hy eller som vistas i varmare klimat (typ ett dansgolv…).
  • Brow gel – en fixerande gelé som ger glansiga och fylliga bryn. Du kan använda den som den är eller tillsammans med andra brynprodukter. Finns som clear och med färg.

rapide-cosmetics-brow-paint

Rapide Cosmetics Brow Paint appliceras med pensel. 

Utöver brynprodukterna kommer Rapide Cosmetics med en highlighterpenna, ögonmakeupremover, penslar, borstar, sax och pincett. Förpackningarna går i rosa, silver, vitt, svart och randigt och följer alltså samma grafiska profil som salongerna har. Supersnyggt!

 

rapide-cosmetics-samtliga-produkter

 

Jag har inte hunnit testa produkterna än. Men jag är väldigt nyfiken. Nu blir det upp till bevis…

Foto: Victoria Öhrvall