Jag testar: läppstift från Nudestix

Nudestix är ett sminkmärke som bygger sin affärsidé på pennor. I sitt sortiment har de bland annat ögonskuggspennor, concealerpennor och läppennan – Intense Matte Lip + Cheek Pencil.

Jag har testat den sistnämnda i nyansen Purity. Det är en rätt kall rosa ton som är några nyanser mörkare än min egen läppfärg. Pennan är enkel att applicera och jag tycker att resultatet blir fint. Jag applicerar den genom att först fylla i läpparnas konturerer och sedan jobba mig inåt läpparna. Ibland kombinerar jag pennan med ett läppbalsam.

nudestix-mun

Jag gillar att Intense Matte Lip & Cheek Pencil kommer i ett snyggt svart etui med spegel och pennvässare. Det gör även de andra produkterna från Nudestix. Konsistensen känns krämig och funkar lika bra på kinderna som på läpparna. Jag tycker att det är en smart produkt att bära med sig i handväskan och jag är riktigt nyfiken på ögonskuggospennorna från från samma märke. Dock tycker jag att priset är lite väl högt för en penna. Även fast det är bra att det finns en pennvässare och en spegel i förpackningen är det inget jag känner behov av att ha nytt till varje ny penna jag köper.

nudestix-purity nudestix-lip-6-cheek-pencil-elinfagerberg-se

Nudestix skapades av tre kvinnor som föredrar en naturlig look på sin makeup. Det är en mamma tillsammans med sina två döttrar som ligger bakom märket. Om jag förstår saken rätt är alla tre modeller och genom att regelbundet arbeta med makeupartister och fotografer fick de idéen till sina produkter. Mamman är även kemist och forskare. Lämpligt!

Nudestix hittar du på Sephora och Intense Matte Lip + Cheek Pencil kostar runt 250kr.