Låt oss dofta ros!

Ros är en de mest populära doftnoterna. Den är väldigt vanlig som doftnot i parfymer och andra skönhetsprodukter, där både den eteriska oljan och syntetiska varianter finns. Rosdoft är en hjätnot som flera andra blomdofter.

Den eteriska oljan från ros är väldigt dyr då det krävs många blommor för att få en liten mängd olja. Den koncentrerade rosoljan sägs bland annat fungera som ett afrodisiakum och hjälpa vid oro, ångest och depression. På huden ska den vara bra för att motverka hudens åldrande, eksem och acne då den är lätt anti-bakteriell.

Enligt Our Rose Garden har man hittat 35 miljoner år gamla fossiler av ros och sedan 5000 år tillbaka har den återkommit flera gånger under historien. Bland annat som konfetti och parfym under romerska riket.

Rosenvatten har förekommit mycket i historien för både män och kvinnor. Vattnet är ofta rejält utspätt men har ännu den ljuvliga doften.

Tycker du om rosdoft? Under min graviditet stod jag inte ut med ros, men annars tycker jag mycket om den!

Weleda Ren skincare rose ottoWild Rose Pamering Body Lotion från Weleda och Morrocan Rose Otto Body Cream från Ren Skincare är två av mina favoriter med ros. Morroccan Rose Otto har en nyare förpackning nu än den du ser på min bild.