Lätta foundations

BB-creams, CC-creams och en och annan DD-cream har varit den största nyheten inom bassmink de senaste åren. Personligen har jag dock alltid varit mest förtjust i vanliga foundations. Den här säsongen har flera företaget uppdaterat sina foundations och lanserar lätta varianter med bra täckning.

Armani har Maestro och YSL lanserade lättviktiga Encre de Peau redan i höstas. Dior har lanserat Diorskin Star Foundation som även den är lätt och ljusreflekterande.

Lättviktiga foundations elinfagerberg.se

Men även budgetmärkena har sina varianter. Kicks har Invisible Skin Foundation som jag gillar mycket. Den täcker bra utan att kännas på huden. Men den sitter inte superbra. Jag tror att jag med min främst torra blandhud tycker om den mer än någon med lite fetare hud. Jag föredrar den här till vardags och skulle inte välja den till fest.

Ca. 229kr/30 ml

Mitt betyg: 7/10

Lumene har lanserat Nude Perfektion Fluid Foundation som är lite tjockare i konsistensen än Kicks Invisible Skin Foundation. Lumene går ut med att den är en lätt-täckande foundation. Men jag tycker att den täcker mer än så. Jag skulle kalla den medium. Men den känns ändå lätt och låter din naturliga färg lysa igenom. Resultatet blir grymt fin! Den ljusaste färgen – Classic beige, passar mig bra. Den är en neutral färg som går åt den varma skalan. Men jag saknar ljusare alternativ till de med riktigt ljus hudton.

Ca. 179 kr/30 ml

Mitt betyg: 8/10

Maybellines variant heter Dream Wonder Nude Fluid-Touch Foundation. Jag är lite tudelad till den. Den är rätt glatt i konsistensen. Precis som Enre de Peau från YSL har den en droppformad pinne som doserare. Jag föredrar pipetter eller pumpflaskor som snabbt ger rätt mängd. Men produkten ger en snygg finish och den täcker bra. Tyvärr känner jag mig rätt torr i huden efter användning och den sitter inte speciellt bra.

Ca. 149kr/20 ml

Mitt betyg: 6/10

Har du testat någon av marknadens lättviktiga foundations? Vilken är din favorit?