Len och mjuk

I veckan var jag och besökte Blue Hotel och deras vackra hamam ute på Lidingö. Hamam är en turkisk form av SPA eller badhus. Där gör de traditionellt sett tvagningsbehandlingar med rejäla skrubbningar. I Turkiet är hamamen ofta uppdelade i ett rum för kvinnor och ett rum för män.

För några år sedan öppnade Blue Hotel sin hamamavdelning. De har alla komponenter som finns på ett turkiskt hamam så Blue Hotel Hamam känns äkta. Det är väldigt vackert och har två stora rum med marmorhällar för pachabehandlingar, ångbastu, lounge och utomhusyaccuzi.

Jag testade en turkisk pachabehandling där. Den börjar med att man tar en dusch och sedan får värma upp sig i en ångbastu i 5-10 minuter. Efter det får man lägga sig på en marmorhäll och bli skrubbad med vante och tvål och mycket vatten. Efter tvagningen blir du masserad i ett tjockt fluffigt tvållödder. En väldigt härlig känsla! Behandlingen avslutas med att du får håret tvättat. Det är ingen myspysbehandling utan det är rejäla tag. Men det är väldigt skönt och exotiskt och ger ett riktigt bra resultat.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=LJZ0pS–kV4?rel=0]

 

Behandlingen är inget för blyga violer. Du ligger öppet i bikini utan handduk. Det blir ganska intimt men terapeuterna är väldigt professionella och duktiga!

Du kan också få andra behandlingar och yoga här. Samt väldigt god meze!

Blue Hotel har öppet för privatpersoner på vardagar mellan 13-16 och på speciella spahelger. Resten av tiden är tillägnad konferensgäster. Här ute kan du också boka vinprovning med Kajsa Bergkvist.