Lila på ögon och läppar med nya produkter

Jag körde på två lila nyheter igår. Contour Stick Eyeshadow från Max Factor och Barepro Longwear Lipstick från bareMinerals.

Contour Stick Eyeshadow i Pink Sand & Burgundy

Contour Stick från Max Factor är en krämig tvåändad ögonskugga i stiftform. Den ena sidan har har en mörkare färg “för contouring” och den andra en highlighter. Den mörka använder du precis som vanligt, där du vill markera och ge djup till ögat. Tyvärr saknar jag pressrelease på den här så jag vet inte så jättemycket om den. Jag var först rätt skeptisk till produkten då inte alla krämiga ögonskuggor sitter så bra. Men oh lord! Den här satt! Kluddelutten jag målade på handen för att testa innan jag gav mig på ögonen satt trots åtskilliga handtvättar i flera timmar. På ögonen satt skuggorna till jag tvättade bort dem på kvällen. De var heller inte svåra att få bort med eye makeup remover.

Jag med lila på ögon och läppar.
Lila med lila.

Jag tycker att Conotur Stick Eyeshadow är väldigt användvarvänligt. Jag målade bara på direkt med kritan på ögonlocken, utan primer under, och suddade snabbt ut med en fingertopp. Perfekt för stressade karriärkvinnor/småbarnsmammor! Den satt som sagt hela dagen utan att vecka sig eller kladda och finns i flera olika färgkombinationer. Nyansen jag testade heter Pink Sand & Burgundy.

Det här känns som en riktig höjdarprodukt! Men än så länge vet jag inte hur snabbt produkten går åt i hylsan. Vi får se hur länge den räcker.

Ca. 129-139 kr enligt googling. Saknar tyvärr rek.pris från Max Factor.

Jag visar hur mycket av den lila ögonskuggan som var kvar på kvällen vid rengöring.
På kvällen när jag tvättade av sminket var det ännu mycket av ögonskuggan kvar.
Ögonskuggan kommer som stift och har en färg i varje ände.
Contour Stick Eyeshadow från Max Factor med Barepro Longwear Lipstick

Barepro Longwear Lipstick i lila Dahlia

Över till läpparna. Barepro Longwear Lipstick är ett pigmentspäckat och krämigt stift som torkar lite på läpparna. Inte så att det blir torrt och obekvämt utan bara så att det inte kladdar ut. Jag tycker inte heller att det krackelerar som många matta läppstift gör. Du vet när det känns som om halva läppstiftet sitter fast och smular inåt läpparnas slemhinna men på själva läpparna är ingenting kvar…

Läppstiftet sitter också riktigt bra under dagen. Jag målade på det på morgonen och hade ännu kvar på sen eftermiddag utan att bättra på. På kvällen hade jag en skugga av nyansen kvar. Det känns återfuktande och skönt på läpparna och jag gillar att det är så täckande. Ett redigt (på småländska) läppstift! Det rekommenderade priset ligger på 325 kr.

På tal om lila. I bakgrunden här ser du våra nymålade väggar, även de lila om än väldigt ljust.

Jag älskar snabba makeuper och gärna i färg! Jag har sällan tid att lägga en “Instagram-glammig” och perfekt makeup. Snabbt och smidigt under stressiga vardagsmorgnar är perfekt för mig. Vad gör du för makeup till vardags?

Här ser du mig i en annan lila läppfärg från MAC .