Line+ från Bioline

Det italienska hudvårdsmärket Bioline bjöd in till pressfrukost under förra veckan. Jag var där och lyssnade till Biolines General Manager Tommaso Corradini som berättade om företagets historia och deras nya koncept – Blubeauty. I samband med det har företaget tagit fram en vacker blå färg som ska genomsyra produkter, behandlingar och allt material. Färgen och dess mönster är inspirerad av konst och forskning.

Bioline pressfrulle

På 70-talet drev Tommasos mamma en hudterapeutskola. Så småningom startade hon en salong och när hon träffade sin man grundade de tillsammans Bioline. Sedan dess har märket varit ett salongsmärke för utbildare hudterapeuter. De utvecklar produkterna själva på plats i Italien.

Bioline är på väg att lansera en ny serie – Line+ som i sin tur är indelad i fyra underserier. De innehåller alla en mask, krämer och ett serum. Maskerna kommer i små påsförpackningar och räcker till två appliceringar.

bioline maskAnsiktsmasker i nytt format. 

Pura+

För fet och/eller oren hud. Innehåller bland annat extrakt från grapefruktkärnor och mattande polymer. Ett växtextrakt av bland annat spirea, ananas och blodgrapefrukt lugnar och rengör.

bioline pura

Aqua+

Passar en fuktfattig och/eller yttorr hud. Innehåller två olika typer av hyaluronsyra. Den ena är i 3D och bildar ett skyddande nät över huden. Den andra är lågmolekylär och penetrerar längre ner i huden. Den här serien har även en ögonkräm.

bioline aqua

Dolce+

För känslig hud. Lugnar hud som lätt blossar och stärker hudens försvar. Innehåller bland annat extrakt från blåbär och svartvinbär samt aloe vera.

bioline dolce

Vita+

Är anpassad för en torr och näringsfattig hud. Innehåller bland annat bioteknologiskt kollagen som stimulerar hudens kollagen. Andra ingredienser är bland annat naturliga oljor från vetegrodd, mandel och oliv.

bioline vita

Priser mellan 395-750kr.