Liquid Peptides från Medik8 – recension

Jag har testat serumet Liquid Peptides från Medik8 under några veckor nu. Det är ett splirrans nytt serum som bland annat lovar att minska djupet på rynkor. Så här tycker jag.

Liquid Peptides kommer i en glasflaska och innehållet är silkigt och lätt oljigt. Serumet åker snabbt in i huden och känns väldigt lyxig.

Den stora grejen med Liquid Peptides är att den innehåller 30 % peptidkomplex. Bland annat peptider som är muskelavslappnande och de som är kollagenstimulerande.

Men vad är peptider?

Peptider är byggstenar av aminosyror som bildar en kort kedja. Om du sätter ihop kedjorna till en längre får du istället ett protein. Peptider har vi naturligt i huden och resten av kroppen (inte riktigt samma sak som transmittorsubstanser). De sköter kommunikationen mellan olika celler och kan därför ha flera olika uppgifter. Till exempel kan peptider hjälpa hudens fasthet eller balansera fukt. Allt beror på vilken sorts peptid det är och hur den kombineras med andra ingredienser. Peptider har blivit oerhört populärt i hudvård under de senaste åren och det är inte så konstigt. Det är bra skit.

Vad lovar Medik8 Liquid Peptides?

Guld och gröna skogar! Närapå i alla fall. Bland annat minskning av djupare rynkor, ökad fasthet och en balanserad bakterieflora då den även (såklart om du tittar på trenderna) innehåller prebiotika.

Enligt Medik8 ska Liquid Peptides ha ett “drönarsystem”. Någon mer än jag som tänker på flygplatser i England? Men med det menar de att den innehåller en kopparpeptid som gör att resterande peptider och övriga aktiva ingredienser går in och verkar där de behövs.

Liquid Peptides från Medik8
Serumet är transparent och kommer i en flaska med pipett.

Vad tycker jag?

Efter att nyligen ha provat en otrolig mängd fantastiska serum som jurymedlem i Swedish Beauty Awards var ribban hög. Skulle jag verkligen tycka om den här?

Ja! Jivlar vilket bra serum! Nu har jag inga jättedjupa rynkor så där kan jag inte uttala mig. Men huden känns slätare med mer spänst och fasthet och jämnare ton. Trots preggo! Jag tycker också att serumet mättar huden på fukt. Jag älskar också att det absorberas så pass snabbt så jag smidigt kan applicera min ansiktskräm utan kladd.

Vad är negativt? Jag är inte förtjust i flaskan tyvärr. Den håller inte måttet för resa. Ett gäng av de här dyrbara dropparna har åkt ut i necessären trots att jag skruvade åt hårt innan. Det blir dyrt tycker smålänningen!

Pris: Ca 695 kr/20 ml. Observera liten flaska.