Lite budgetnyheter

Eftersom jag i grunden är hudterapeut blir det att jag oftast skriver om mer terapeutiska produkter och salongsprodukter. De är det jag mest använder själv och verkligen kan stå för. Ja, jag är nördig.

Men självklart lanseras det en hel del spännande även på budgethyllorna! Och snäppet roligare blir det när de tar i lite mer och har ett tänk mot mer avancerad skönhetsvård.

Dove lanserade redan under förra året Dove Colour Care som är en serie för färgat hår. Den ska stärka håret och då få håret att bibehålla sin färg längre. I serien finns det schampo, balsam, intensivbalsam och inpackning. Visste ni att 3 av 4 svenskar färgar håret? Det är otroligt mycket! Jag tycker att det är underbart. Våga lek med färg!

Dove

Even Brighter är den senaste lanseringen från Eucerin. Den består av tre nya produkter – dagkräm, nattkräm och ett koncentrat. De ska alla reducera pigmentförändingar och samtidigt förebygga mot att du får nya. Pigmentfläckar beror på en lokal överproduktion av melanin (ämnet i huden som gör oss bruna). Orsaken till att melaninet får ett galet ryck är flera, hormonella förändringar (graviditet, klimakterie) är ett av dem. Men det vanligaste är att man har solat på tok för mycket. Eucerins nya produkter innehåller B-Resorcinol som ska kunna minska överproduktionen av melanin. Pigmentförändringar är ett av de vanligaste hudproblemen som kvinnor söker för. Men glöm inte att det tar lång tid att reducera förändingarna. De sitter djupt ner i huden.

Even brighter

Lumene lanserar hudvårdsserien Complete Rewind för mogen hud. Serien innehåller bland annat nordisk havtorn och peptider. Havtornsolja är en spännande ingrediens som jag blir alltmer nyfiken på. Den stimulerar bland annat mikrocirkulationen, och hudens förmåga att förnya sig. Samtidigt innehåller den bra fettsyror och antioxidanter som skyddar huden. En annan ingrediens är Tripeptide-10 Citrulline som ska förbättra hudens kollagena och elastina trådar. Det är de som ger huden dess spänst och elasticitet. Serien innehåller en ansiktsolja som jag är nyfiken på (ingredienslistan ska synas). Det finns också dagkräm, nattkräm, ögonkräm och en  “Wrinkle eraser” som används före dag- eller nattkräm.

Lumene Complete Rewind

Det har spottats ut produkter med arganolja de senaste två åren. Ingrediensen har gått från att vara intressant till att hajpats något sanslöst. Björn Axen är en av de senaste företagen som har hakat på trenden och lanserat håroljan – Björn Axen Argan Oil. Den bygger på tre olika oljor – arganolja (nähä?), macadamianötsolja och havtornolja (Jag sa ju att den var spännande!). Tillsammans ska de ge både näring och skydd för håret.

Björn Axen Argan Oilbjörn axén - argan oil