Lite nostalgi

I år är det tio år sedan jag sökte in till utbidlningen för att bli hudterapeut och spaterapeut. Efter lite om och men valde jag att plugga på Gilda Skolan i Malmö. Jag var väldigt förväntansfull innan och även fast mycket i utbildningen inte blev som jag hoppades på, så hade jag ett väldigt utvecklande, lärorikt och roligt år. Utbildningen har sedan öppnat flera dörrar i min karriär som jag är väldigt glad och tacksam för nu. Trots att jag redan innan utbildningens början visste att jag aldrig kommer jobba heltid på salong. Det har helt enkelt inte varit min grej. Det har istället blivit fokus på att hålla utbildningar, lära ut behandlingar, skriva manualer och material, make up, försäljning och liknande som har intresserat mig mest.

Men jag minns än idag hur förväntansfulla vi 16 tjejer var den där första dagen på Gilda Skolan. Första dagen på ett år fullt utav tragglande i anatomi, fysiologi, kemi, mikrobiologi, fysik, dermatologi, näringsfysiologi, hudvård och självklart alla möjliga behandlingar. Både praktiskt och teoretiskt. Vi gjorde maskeradsminkningar på varandra och mätte varandras bröst (!). Mitt favoritämne praktiskt, var och är, ansiktsbehandlingar och olika former av massage. Jag älskar att få ge en stor drös med positiv energi och försöker alltid ge lite healing samtidigt. Medan vaxning och manikyr förmodligen är det jag tycker minst om att utföra. Det var ett tufft år med prov praktiskt taget varje måndag. Allting var så komprimerat för att vi skulle hinna med. Utomlands så är motsvarande utbildning i flera länder på tre år istället för på ett. Utbildningen avslutades med ett examensarbete, då jag så klart valde att skriva om min passion, make up. Höjdpunkten var då jag intervjuade dåvarande Elle´s skönhetsredaktör, Tomas Lenneryd. Vilken lycka!

Tiden har verkligen gått snabbt! Det har hänt mycket sedan dess och jag har hunnit med mer än jag trodde var möjligt. Men ibland tror jag att det är bra att gå tillbaka i minnet och se vad man hitintills har åstadkommit.