Mitt senaste frisörbesök: ljusblond i rötterna

I dagarna var jag tillbaka hos min favoritfrisör Daniel Phu Huynh på Ellui för att lägga lite ljusblond färg i rötterna igen. Jag älskar att det går snabbt och smidigt nu för tiden. Daniel använder frihandsteknik vilket jag tycker blir naturligt och snyggt. Jag minns med fasa de hemska hättorna som frisörerna drog upp håret ur på 90-talet. Minns du dem? Det kändes alltid som om en hade mindre hår på väg hem från frisören.

Vi gjorde inga större förändringar den här gången. Jag hade egentligen kunnat tänka mig att gå mot rejält mörkare hår. Men då jag har fått inte bara några få gråa strån, utan rätt många i stora partier, tycker jag att det blir för omständigt. Det känns enklare med en fräsch ljusblond ton som gör att de gråa smälter in. De får vara kvar där. Resten av håret är mellanblond/askblond. När jag blir helt grå skulle jag kunna tänka mig att experimentera mer med pastellnyanser. Men jag är väldigt nöjd med mitt hårs kvalité nu (tack Daniel!) så det får vänta.

Frisörbesök ljusblonda rötter före och efter

Det lite hyenainspirerade håret på förebilden fick istället en jämnare blond ton.

Förutom att lägga färg fräschades topparna till och håret klipptes upp lite mer. När mitt hår är helt jämnlångt känns det snudd på omöjligt att få någon volym i det. Men klipps det upp för mycket blir det risigt. Det bästa är någonstans mittemellan.

Frisörbesök Ellui Daniel Phu Elinfagerberg.seDaniel in action med stylern i högsta hugg. 

Daniel gjorde en behandling med Olaplex under tvätten och efteråt stylades håret med styler från ghd. Först lockade han det och sen gjorde han en liten twist med uppsatta lockar på sidan. De satta lockarna är fästa med fyra hårnålar åt två håll. Två hårnålar i varje lock. Jag älskar det! Det känns retroglammigt.

Frisörbesök Daniel använder hårnålar elinfagerberg.seFrisörbesök efter ljusblond och lockar elinfagerberg.se

Färgen såg lite gul ut inomhus. Här nedan syns den bättre. Det är en kall beige blond ton.

Frisörbesök ljusblond och styling med twist Frisörbesök närbild elinfagerberg.se