Ljuvliga behandlingar!

Ni vet ju att jag älskar att både utföra och få skönhetsbehandlingar. Få saker får mig att njuta och koppla av så mycket som en kroppspeeling, aromamassage eller kanske en ansiktsbehandling. Jag var ganska duktig på att gå på behandlingar under förra hösten och det avslutades riktigt bra.

Helgen innan jul åkte jag och min man Ian på kryssning med Birka och testade deras Panorama Spa. På plats fanns det bland annat ångbastu, vilstolar, jacuzzi och kallbad. Det var jättemysigt!

Birka Spa Elinfagerberg.se

Omklädningsrummen var väldigt fina med utsikt över havet från duschen och den finska bastun. Jag satt en stund i bastun och filosoferade innan det var dags för min behandling. Det var betydligt mer harmoniskt än att rusa in på salongen två minuter innan behandlingen ska börja. Det har ju hänt förr..

Det enda jag inte gillade med omklädningsrummen var att man såg rätt in i rummet när dörren öppnades?

Finsk Bastu Birka Elinfagerberg.se

Jag testade en 50 minuters ansiktsbehandling med Dermalogica. Behandlingen skräddarsys beroende på hudtyp och hudtillstånd. Min hud var som vanligt en känslig blandhy och nu lite yttorr. I min behandling ingick det förutom hudanalys, rengöring, peeling, formning av bryn, ansiktsmassage med akupressur och nackmassage, mask och avslutande kräm. När masken verkade fick jag hårbottenmassage under tiden. Ljuvligt! Akupressuren var snäppet för hårdhänt för mig. Men annars gillade jag verkligen behandlingen. Jag fick ett riktigt bra resultat efteråt och huden höll sig fräsch länge.

Behandlingsrum skönhetsblogg birka

Ian testade en Hot stone massage på 50 minuter. Han har aldrig testat det innan och jag tror att han blev förvånad över hur skönt det var. Han var lugn hela dagen efteråt. Personligen älskar jag Hot stone. Det är så otroligt avkopplande att masseras med både varma stenar och händer!

Det finns även en stor terass med en pool och värmelampor. Men det kostar 120kr extra att komma in dit. Men man kan även gå in dit utan att gå till spaet.

Andra behandlingar på båten är bland annat lerinpackning, kurbad och chokladmassage. Det finns även en bar i anslutning till spaavdelningen. Lite förvirrande då man inte bör dricka alkohol i samband med behandlingar. Men bra för dem som badar och vill dricka champagne till!

Kvällen innan behandlingarna åt vi tre rätters och gick sedan vidare till klubben och dansade som om ingen såg i många timmar. Det var otroligt roligt! Och det var skönt att kunna “gå hem” utan ytterjacka. Bara tassa bort till sin hytt. Mer om maten kan du läsa i vår matblogg.

Elin Fagerberg Birka