Look Good… Feel Better!

1989 startade det humanitära programmet Look Good… Feel Better i USA. För tio år sedan kom det till Sverige. Idag finns LGFB i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Kristianstad. Programmet går ut på att volontärer inom makeupbranschen håller kostnadsfria sminkkurser för cancersjuka kvinnor. Tack vare volontärer och sponsrade skönhetsprodukter är det helt kostnadsfritt för patienterna. Sedan starten har 10 000 svenska kvinnor varit med.

Jag har tänkt gå med som volontär i flera år. Men det har inte blivit av. Trots att välgörenhet alltid har legat mig varmt om hjärtat. Men idag var jag äntligen med på mitt första möte. Det var ett stort gäng glada och förväntansfulla kvinnor som samlades på radiumhemmet för att lära sig mer om hudvård, makeup och sjalknytning. Många av deltagarna har lagt skönhet åt sidan eller behöver lära sig mer under sin sjukdomsperiod. Huden kan förändras och många förlorar hår, ögonbryn och ögonfransar. Under en svår sjukdom är sällan skönhet och din egen självkänsla något du lägger fokus på. Att då få en liten ytlig glimt i en annars ganska mörk vardag kan göra mycket. Målet är bland annat att stärka kvinnornas självförtroende, hjälpa dem med skönhetsproblem och få dem att träffa varandra.

Jag tycker att det var väldigt givande att vara med och jag kommer definitivt att fortsätta med detta. Att få ge lite av min kunskap till någon som går igenom något väldigt tufft ser jag som ett privilegium. Det var otroligt mycket värme och skratt!

Driver du en agentur för något skönhetsmärke och är inte ansluten till Look Good… Feel Better eller jobbar du som makeupartist eller hudterapeut? Spana in hemsidan för att se hur du kan hjälpa till.