Elin Fagerberg har på sig blå klänning och håller upp en produkt från NIVEA Luminous. Bakgrunden är vit.

NIVEA LUMINOUS630, pigmentfläckar och en lokal expert

Reklam för NIVEA Sverige.

Är du en av alla som upplever pigmentfläckar? Du är långt ifrån ensam. Låt oss nörda ner oss.

Jag föreläste om pigmenteringar

Under förra veckan höll jag en föreläsning om pigmenteringar under ett digitalt pressmöte med NIVEA. De har nämligen anlitat mig som sin lokala expert. Kul! Vi pratade om deras hudvårdsserie LUMINOUS630 som hjälper till att reducera pigmenteringar men också om varför de uppstår. Med på länk var två produktutvecklare från Tyskland. NIVEAs forskare har ägnat galet mycket tid åt att utveckla serien – hela 10 år. Men det är inte så konstigt, pigmentfläckar är komplexa.

Elin Fagerberg håller upp alla produkter från Luminous NIVEA. Hon har blont hår, sminkade ögon, gröngrå tröja och bakgrunden är vit.

Under pressmötet var vi i en uppbyggd studio. Produktutvecklarna från Tyskland syntes på en skärm och jag var utanför bild innan det var dags att skutta in för tagning och försöka fokusera på rätt kamera. Det var jättekul! Ju mer jag föreläser om hudvård, desto mer inser jag hur mycket jag brinner för det här.

Här stod jag och pratade om pigmenteringar.

Snabba fakta om pigmenteringar

  • Pigmenteringar är en prick eller fläck som utvecklat extra mycket melanin – hudens eget färgämne.
  • Det finns olika typer av pigmenteringar. Under mötet pratade vi främst om lentigo solaris – vanliga solfläckar, samt PIH – postinflamatorisk hyperpigmentering som drabbar huden efter en skada.
  • Pigmentfläckar kan vara ljusbruna till lilasvarta beroende på vilken typ av pigmentering det är och vilken hudnyans du har.
  • En melaninrik hud har högre risk att drabbas av pigmenteringar.
  • Triggers och orsaker: genetik, hormoner, ålder, skador och fel produkter. Men den största och vanligaste orsaken är solen.

Det är svårt att behandla pigmenteringar. Det krävs tålamod och envishet. Det räcker inte att smörja in huden någon gång med en produkt som ska hjälpa utan du behöver använda den kontinuerligt för att det ska ge ett resultat.

Det bästa du kan göra för att undvika att få pigmenteringar och för att hindra dem från att utvecklas är solskydd. Skydda dig med skugga, hatt och kläder och komplettera med solskyddsprodukter. Det är enklare att förebygga en skada än att försöka bli av med den när den väl är där.

Elin Fagerberg står med en produkt från NIVEA Luminous. Hon har ljust hår och grågrön tröja. Hon ler in i kameran.

NIVEA LUMINOUS630

Den här serien består av sex produkter – serum, dagkräm, nattkräm, ögonkräm, handkräm och solkräm. Om du ska jobba mot dina pigmenteringar vill jag varmt rekommendera serumet LUMINOUS630 Anti Dark Spot Serum och gärna addera dagkrämen LUMINOUS630 Dark Spot Day Fluid eller solkrämen LUMINOUS630 Dark Spot Control SPF50, om du nu inte vill använda alla produkterna. LUMINOUS630 Dark Spot Serum har en lätt konsistens, penetrerar snabbt ner i huden och är den produkt som har högst dos av den aktiva substansen luminous. Dessutom innehåller serumet både hyaluronsyra och vitamin E som både hjälper till att boosta huden på fukt och skyddar den mot fria radikaler.

LUMINOUS630 verkar på cellnivå och reducerar de pigmentfläckar du har, ljusar upp och förebygger mot nya. Men du behöver också skydda huden mot solen för att nya inte ska uppstå, tur att dagkrämen innehåller SPF.

Pst! Glöm inte att lägga serum och dag- eller nattkräm på dekolletaget. Det är ett område som lätt drabbas av pigmenteringar och som också behöver lite extra omvårdnad.

Elin Fagerberg håller upp två flaskor med Luminous-produkter och tittar in i kameran. Hon ser glad ut.

Hela serien är skonsam och funkar på alla hudtyper. Det gör att du också kan använda den under sommaren, inga starka syror med andra ord.

Enligt NIVEA ska serumet NIVEA LUMINOUS630 Anti Dark Spot minska synligheten av dina pigmenteringar efter åtta veckors användning. Men redan efter fyra veckor ska de ha blivit ljusare. Använder du produkterna en längre tid kommer du få ännu bättre resultat. De här siffrorna är framtagna efter en klinisk* studie, vilket betyder att de har mätt resultaten kliniskt och inte bara gått efter försökspersonernas upplevda resultat.

Men som jag nämnde tidigare, om du ska ha ett resultat krävs det att du använder produkterna kontinuerligt.

Tips! Mycket pigmenteringar på händerna? Applicera serumet NIVEALUMINOUS630 Anti Dark Spot Serum innan handkrämen NIVEA LUMINOUS630 Dark Spot Hand Cream morgon och kväll.

Priserna ligger mellan 105-289 kr.

Elin Fagerberg klämmer ut kräm från en produkt i handen. Hon har blå klänning och ljust hår. Bakgrunden är vit.

Frågestund

Har du några funderingar eller frågor om pigmenteringar, solskydd eller något annat kul? Kommentera här nedan eller skriv till mig på Instagram så ska jag försöka ta upp din fråga i nästa inlägg med NIVEA.

Elin håller händerna framför sig. Hon har ljust hår, mörkblå klänning och bakgrunden är vit.

Behind the scenes – fotografering för NIVEA LUMINOUS630

Det är fotografen Sara Arnald som har fotat mig för NIVEA. Hon är otroligt duktig! Vi tillbringade en förmiddag i hennes studio och jag hade väldigt kul. Det blev många skratt, väldigt många bilder och några bitar kexchoklad.

*Klinisk studie, STDR-070239C, maj 2020