Lunch med Make up Store

Make up Store lanserar flera nyheter och omformulerade produkter. I samband med detta var jag inbjuden på lunch hos dem förra veckan. Jag njöt av vegetarisk mat och en presentation av nyheterna. Tyvärr strejkade min kamera under lunchen så jag tog bara mobilbilder. Lägg till mörkt och mysigt lila ljus och kvalitén blev inte direkt bra. Men ni ser nog hur det såg ut ändå.

makeupstore bloggkollegor Vi fick mousserat i självlysande glas. Effektfullt! Och det var väldigt roligt att träffa mina härliga bloggkollegor. 

makeupstore presentation Snygga Johanna höll i presentationen

makeupstore beauty lunch bordetDen vackra dukningen

En av de bästa nyheterna är att alla produkter ska bli veganvänliga! Nu vet jag inte vilka animaliska ingredienser de har använt tidigare. Men det kan bland annat vara honung, mjölkpulver och vissa färgämnen. Även inredningen i butikerna ska bytas ut. Först ut med den nya inredningen blir den nya butiken i Mall of Scandinavia. Kul!

Bland produkterna kommer det en ny primer i puderformat – Smoothing Priming Powder. Den innehåller bland annat silica och ska jämna ut och ge ett bra underlag för övrig makeup. Den går att använda på ögonlocken men den förstärker inte färgen för ögonskugga så som en krämbaserad primer gör. Men det är ju inte alltid man vill förstärka, bara förfina och få skuggan att sitta bättre.

Cream to Powder är en foundation i fast form som blir mer pudrig på huden. Den ska passa alla hudtyper förutom de som är väldigt torra. Produkten släpptes för ett tag sedan och jag har testat den under några månader. Jag gillar att använda den när jag vill ha ett snabbt och mer täckande resultat. Den är krämig i dosan men blir pudrig på. Dosan är lite bökig att få upp, man får akta naglarna. Men annars gillar jag den. Jag föredrar att applicera den med svamp eller pensel.

Precis som många andra skönhetsföretag släpper Make up Store ett kontureringskit – Duo Contouring. Den finns i tre olika färgskalor och har en nyans för konturering och en ljus för att highlighta. Produkten är högpigmenterad men går att få rätt transparent. Konsistensen känns mjuk och smidig.

Makeupstore contouring kit

Löspudrena får ett tillskott av färgen Mellow Yellow. En gultonad nyans som jag älskar. Jag föredrar helt transparenta eller gultonade puder som minskar intrycket av vinterröda näsor. Den fungerar även att använda som en highlighter när man vill ha en varmare nyans. Stort plus för den nya förpackningen med en liten “matta” av nät som portionerar ut lagom mycket av produkten. Smart!

makeupstore löspuder i mellow yellow

Det kommer också ett HD Powder som är väldigt finpigmenterad. Lanseringen blir i januari.

Rougen Blush Color har uppdaterats och ska nu vara mer lättapplicerade. Men det tar förmodligen ett tag innan alla har hunnit bytas ut i butikerna. Premium Tri Brow blir också uppdaterade och kommer med två brynskuggor och ett färgat vax.

Makeupstore trio bryn

Vi pratade också mycket om strobing. Det, enligt mig, rätt töntiga uttrycket för att applicera highlighter på ett korrekt sätt. Makeupartisten använde bland annat produkten Gleam Dream som ger en fantastiskt vacker lyster.

Det kommer även lanseras en concealer som ska fungera som en hybrid mellan concealer och foundation. Jag tror att den dyker upp i januari.

Medan jag var på lunchen tog min man en lunch med vår dotter. Han hade bråttom tillbaka till jobbet efteråt så jag fick smita tidigare från mitt lunchmöte och missade efterrätten. Attans! Annars var det en väldigt trevlig, god och informativ lunch!