Macadamia vs Mandelolja

Jag har testat två hårinpackningar – Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque från Macadamia Natural Oil och Brilliantly Beautiful Superglossing Mask från Percy & Reed.

Den första masken bygger på macadamianötsolja, arganolja och kamomill bland flera ingredienser. Den lovar att ge torrt och skadat hår mer liv och ska tillföra både näring och lyster. Första gången jag använde den var jag inte nöjd alls. Jag tyckte inte att den gjorde något för mitt hår. Men jag har ändrat åsikt. Den känns betydligt bättre nu och gör att håret känns mer återfuktat och fint. Det får en bättre glans och känns rätt välvårdat. Jag gillar att den är snabbverkande. Det är inte den bästa jag har använt. Men den är helt klart värd att köpa igen.

Macadamia Deep Repair Masque

 

 

Masken från Percy & Reed lovar att ge håret glans, styrka och näring. Den innehåller bland annat sötmandelolja och fröolja från svartvinbär. Konsistensen är betydligt lättare, mer åt gelé än kräm. Tyvärr är den alldeles för lätt mitt torra hår. Jag tror att den fungerar bättre till dig som har normalt hår och är rädd för att det ska tyngas ner. Jag kan däremot tänka mig att fortsätta använda den i hårbotten och i övre delen av håret, eftersom den är så lätt. Och kombinera med en lite fetare mask i topparna.

Percy & Reed Mask