Magi i frisörstolen

Jag och Daniel Phu Huynh träffades för två år sedan när L´Oréal hade kampanjen Hairdressers Against Aids. Jag blev förtjust i han redan då men jag har inte fått tummen ur att besöka honom igen.

Fram tills igår. Efter många år på Toni & Guy har Daniel nu börjat på salongen Ellui på Södermalm. Jag hade bokat en tid hos honom för att låta han skapa lite magi. Jag blev inte besviken. Mitt hår var sommarslitet och lite extra slitet av att min lilla galna men underbara ettåring drar och biter på det. Ja, du läste rätt, hon gnager på det så fort hon kommer åt. Håret hade hunnit bli för gult, det saknade lyster och utväxten kändes dassig. Behöver jag säga att jag kände mig desperat de sista dagarna innan min frisörtid?

Hårfix salong ellui söderdaniel_1Daniel

Jag och Daniel kom fram till att lägga slingor i botten och en bit ut på längderna. Dock inte ut i topparna eftersom färgen i mitten av håret var rätt bra. Färgen (LÓréal Inoa) blev en krämigare, beige askblond. Det kombinerades med en behandling Olaplex för att reparera mina stackars tufsiga längder och till sist klippte Daniel håret.

Han var otroligt noggrann med slingorna. Väldigt varsam och petig. Det kändes som om allt skulle vara perfekt. Han gjorde tunna slingor och resultatet blev helt utan skarvar. Jag njöt och kände mig väldigt trygg. Det är rätt sällan jag gör det hos frisören. Han tillhör de där frisörerna som man kan låta göra vad de vill.

Elinfagerberg.se teTe och modetidningar – lyx!

Jag har inte testat Olaplex innan. Men resultatet verkar än så länge väldigt bra. Det är en behandling för strukturskadat hår som ska göra det “som nytt” igen. Det gjorde även att jag fick sitta lite längre i tvätten och låta behandlingen verka. Jag fick koncentrera mig för att inte falla i djupsömn. Egentid är riktig lyx för en småbarnsmamma…

Formen på håret ändrades lite. Det senaste jag hade var en rak linje på längderna. Modernt, men inte speciellt passande på mitt långa halvvågiga hår. Det har känts platt och omöjligt att få volym. Daniel rundade till formen, kortade av håret lite extra längs med ansiktet och klippte upp det lite på längderna. Nu känns längderna betydligt tjockare utan att kännas tunga och trista. Det ska bli spännande att testa lite mer styling nu!

Håret lockades till sist med plattång. Jag blev väldigt, väldigt nöjd och ser redan fram emot nästa besök!

Elin fagerberg elinfagerberg.se Elin Fagerberg hår

Kuriosa: ett av det bästa från besöket? Vi hann prata om livet. Ni vet ju att jag älskar det! Och om trender. Daniel tror hårt på “bronde” i höst. Nyansen som ligger mittemellan brunt och blond. Jag håller med honom! Det är en vansinnigt snygg färg och jag tror att den kommer slå stort.