Många bäckar små..

Imorgon är det dags för Kalla Fakta´s program om baksidan av Botox. Inom Eu så testad VARJE DOS av Botox på djur. Det är några av de mest plågsamma djurförsöken som görs.

I USA har de äntligen tagit bort djurförsök i samband med Botox. Jag har tidigare skrivit om det på bloggen. Sverige ligger efter och vi behöver påverka både Botoxföretagen och Läkemedelsverket som jag tror är de som sätter kraven.

Forska utan djurförsök är en förening som jag har varit medlem i under många år. De stödjer riktigt bra projekt där effektiv forskning utförs inom flera olika områden. Men helt utan djurförsök. Bra va?

De har skapat ett brev som du hittar här. Fyll i ditt namn och klicka på skickaknappen om du vill stödja kampen mot djurförsök vid tillverkning av Botox. Det är inte jobbigt att hjälpa till!

Så här skriver Forska utan djurförsök om djurförsök för Botox.

“De flesta djur dör efter 2-3 dygn – genom långsam kvävning. De djur som fortfarande lever efter 3-4 dygn gasas till döds eller får nacken knäckt. Testerna görs för att få rätt styrka på innehållet i varje dos som ska  injiceras.

Ett av företagen har fått ett celltest godkänt för användning i USA och Kanada och väntar på tillstånd även från europeiska myndigheter för att få byta ut djurtesterna. ”

Vill du ha en ännu bättra karma och hjälpa djuren regelbundet så kan du stödja Forska utan djurförsök som medlem. Det är också ett väldigt bra julklappstips! De har bland annat Snällhetsintyg som du kan ge som julklapp.

Du kan också skicka ett SMS med texten FORSKA50 till nummer 72980 för att skänka 50kr

Hurra för bra välgörenhet och engagerade människor!

Jag vill varken ha den här runt halsen, på tallriken eller nerdrogad i en bur. Men väldigt gärna som kompis!