Maspalomas, Gran Canaria

Igår landade vi i solen. Flygresan var lång men gick ändå över förväntan. Det var första gången Lilla M flög och jag och Ian var rätt nervösa. Men hon skötte sig jättebra och mannen som satt bredvid oss var jättegullig och förstående för vårt krånglande och springande.

Vi bor på hotellet Jardin Dorado som ligger vid en stor golfbana i Maspalomas, en turistort som mest är känt för sina otroligt vackra sanddyner. Hotellet är mysigt med små marklägenheter med en liten terass utanför. Poolområdet är vackert med en enorm pool med liten barnsektion och en mindre pool. Tyvärr är det bara den mindre som är uppvärmd så där hänger vi tillsammans med alla andra gäster.

maspalomas jardin doradomaspalomas poolområdemaspalomas blomma elinfagerberg.se maspalomas ian elinfagerberg.se maspalomas lilla m elinfagerberg.se

Vi har promenerat runt i Maspalomas en hel del idag. Bland annat har vi gått ner till stranden. Det var rätt långt bort och hotellet bjuder på buss dit. Men det var skönt att börja dagen med att promenera. Särskilt eftersom maten inte blir det nyttigaste jag ätit.

maspalomas stranddyner elinfagerberg.se maspalomas stranden elinfagerberg.se

Kvällen har vi tillbringat på hotellet. Det blir lite omständigt att ta sig iväg med lillan så vi har köpt till all inclusive för att käka här. Som vegetarian blir det rätt enformigt. Men det är otroligt skönt att slippa åka iväg.

Imorgon ska vi åka iväg till Amadores, en av grannorterna för att sola och bada. Vi var där för några år sedan tillsammans med min familj och vi gillade den u-formade stranden. Det ska bli härligt att bada där igen.