Massage på Select Collection Spa

Innanför den tjusiga resebyrån Select Collection på den lika tjusiga adressen på Grevgatan i Stockholm ligger ett litet guldkorn – Select Collection Spa. Jag besökte Select Collection under förra veckan för en inbokad helkroppsmassage.

Det visar sig inte vara någon spa-anläggning med pool men likväl en väldigt lyxig salong med fantastiska behandlingar. Jag leds in i omklädningsrummet där mitt namn står på en skåpsdörr ämnad för att jag ska få hänga in mina tillhörigheter. Jag sätter på mig en vit fluffig morgonrock och tofflor och tassar sedan in i lounge-delen. Här är ljuset behagligt och jag sveps genast in i ett lugn. Jag får en liten bricka med ett fantastiskt is-te och en fuktig handduk att torka av händer och/eller ansikte med under tiden jag väntar på min behandling. Det finns ingen täckning på min telefon inne i loungen. Det känns som att det finns en mening med det.

Under tiden jag väntar sitter jag och småpratar med en annan kvinna som är lika hänförd som jag. Hon bor i samma hus som Select Collection och tog bara hissen ner till salongen. Lyxen!!

Både inredning och behandlingar har inspirerats av olika delar av världen vilket ökade känslan av att vara på semester.

Jag blir inropad av min terapeut Chaweng och kliver in i ett rum med väldigt dämpad belysning och en stor massagebänk. Min behandling heter Select Collections Signaturmassage och beskrivs som en intensiv helkroppsmassage. Det var det. Jag får ta av mig morgonrock, tofflor och bh och lägga mig på magen. Fötterna läggs upp på en rullad handduk och massagen börjar med akupunktur på fötterna genom varma handdukar. Det var ljuvligt! Sen fortsatte hon massera nacke och rygg. Jag hade inte anat att jag var så stel som jag var.

Som hudterapeut och spaterapeut blir jag rätt ofta besviken på behandlingar. Jag vet ju ungefär vad de gör och hur de gör det. Det gör att det blir svårt att koppla av under behandlingen för att jag antingen blir lite irriterad/besviken eller vill jag fånga upp allt de gör som är bra och lära mig av det. Den här behandlingen gjorde mig inte besviken men jag hade svårt att hänga med i allt som var bra. Det var en intensiv behandling och hon hade en fantastisk teknik. Ibland kändes det som om hon hade fyra händer istället för två. För att nörda ner oss lite använde hon många “björnsteg”, alltså tryck med hela kroppen och även rikligt med effleurage, strykningar med tryck. Massagen var följsam och hennes avslut efter varje parti var också ovanligt bra. Hon var ganska rapp i sina avslut vilket gjorde det behagligt och jag var säker på att just det partiet var färdigt. Chaweng visste exakt vad hon gjorde genom hela behandlingen.

Hon tog lång tid på sig med ryggen, vilket verkligen behövdes. Efter rygg gick hon vidare till benen som också fick mer rejäl massage än många brukar ge. Förmodligen för att hon hade lite mer tid på sig. Sen fick jag vända mig om och hon fortsatte med framsida ben, armar, dekolletage och lite extra vid axlar. Hon avslutade med en lätt massage i ansiktet och sen duschade hon ansiktet med ett fuktspray för att jag skulle “vakna”. Det ville jag inte. Jag ville att hon skulle börja om från början igen.

Efter behandlingen kravlade jag ut i loungen igen och fick mer is-te och små äpplen på spett med kanel på. Magiskt gott och fräscht! Kvinnan jag pratade med innan min behandling var färdig samtidigt som mig och vi fortsatte prata lite. Hon verkade också vara väldigt nöjd. Jag mumsade på några mandlar och torkade mangobitar innan det var dags att byta om och kom ut i vardagen igen.

Att få smita in på det här stället för en behandling gjorde att det kändes som om jag var iväg på semester. Vilket ju passar väldigt bra för ett företag som driver både salong och resebyrå. Jag var inte alls kladdig efter behandlingen utan oljan hade bara gjort mig mjuk. Skönt! Kan bero på att jag hade peelat mig innan och är en torris, eller var anledningen bara att de använde en väldigt bra olja. Kanske kombinationen. Men mitt tips är att alltid peela dig innan en massage för att huden verkligen ska kunna ta åt sig av oljan.

Hela upplevelsen var väldigt genomtänkt och jag gillar deras helhetstänk med att varva ner både innan och efter behandlingen. En fick ta tid på sig. De är även måna om detaljer i både omtanke, inredning och behandlingar. Jag tycker att just den här behandlingen passar dig som är väldigt spänd och behöver hjälp med att mjuka upp musklerna. Eller för dig som behöver beröring. Vi mår bra av beröring. Det frisätter “må-bra-hormoner” i kroppen vilket gör oss mer harmoniska och rofyllda. Det gör i sin tur att vi kan tänka klarare och prestera mer.

Select Collection är tydligen även de enda i Sverige som än så länge får sälja hudvårdsmärket Valmont. De erbjuder deras produkter både på plats och på nätet. Kul! Det var väldigt längesedan jag kom i kontakt med märket.

Summa summarum så kommer jag definitivt boka in en massage här igen. Helst snart.