Mer från Tallinn: Dior

Dior är ett sådant där varumärke som jag förknippar med lyx, lyx och åter lyx. Men också som kvinnligt, sinnligt, vackert och med kvalité. Under resan för skönhetsbloggare i Tallinn förra veckan så fick vi en härlig föreläsning med Emélie från Dior.

Emélie berättade bland annat om Dior´s historia. Eftersom jag är fullkomligt besatt av modehistoria blev jag otroligt glad. Särskilt eftersom just Dior´s kollektion The New Look är en av mina absoluta favoriter. Det är en sådan kollektion som jag kikar igenom då och då bara för att njuta och jag var helt besatt av den när jag pluggade modehistoria för ett år sedan. 1947 visades den upp i Paris. Fokuset var väldigt feminint med markerad midja, kortare kjolar och bredare axlar. Tänk vilken motsats mot krigets alla byxor! Dior blev känd över natt och snabbt populär bland flera olika stjärnor. Bland annat Grace Kelly, Marilyn Monroe, Ava Gardner och Marlene Dietrich.

“I wanted my dresses to be “constructed”, moulded to the contours of the female body, stylising its curves.
We were coming out of wartime, a time of uniforms and women soldiers built like boxers. I designed flower-women, with soft shoulders, ample busts, tightly nipped waists and skirts as wide as corollas.‟

Christian Dior

Jag fick rysningar av välbehag när vi bland annat kikade på den här filmen nedan från vårens kollektion. Ja, jag vet. Jag är en nörd när det kommer till sådant här.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ib_Vt5LH7Ds]

Fler än jag som kan tänka mig en sådan här lägenhet? 

Det var med The New Look som Christian Dior blev en sådan lysande stjärna på modehimlen och på söndag är det 65 år sedan! Det här firas bland annat med en ny mascara – Diorshow New Look. Den ska ha en ny formula och en väldigt fin liten borste. Jag har inte hunnit testa den än. Men recension kommer!

Samma år som The New Look kom ut lanserades också den första Miss Dior parfymen. Den hade redan då en bas av patchouli. Men sedan dess har den uppdaterats två gånger och den nya och fräscha doften, Miss Dior Eau Fraiche, har patchouli, gardenia och bergamot i sig.

Emélie passade också på att visa upp sommarens make up. Lycka! Den är inspirerad av Saint Tropez och har väldigt vackra färger. Sommarkollektionen bjuder bland annat på eye gloss, ögonskuggspaletter, läppbalsam och bronzingpuder. Jag är mest nyfiken på deras eye gloss. Det är dem du ser längst upp till höger. Det persikofärgade kommer vara otroligt fint när man har fått lite färg.

Nytt är också läppstiftsserien Dior Addict Extreme som har starkare färger än Dior Addict men är lite mer transparenta. Superfina!

Tips! Dior kommer äntligen online nästa vecka och börjar säljas på Kicks.