Middag på Trattorian med fina vänner

Igår kväll besökte jag Trattorian på Kungsholmen med tre fina vänner. De senaste veckorna har det varit en hel del vabb och sjukstuga här. Det plus jobb och resa fram och tillbaka till Småland över jul (för att träffa min underbara familj) har gjort mig ganska tömd på energi. Så den här middagen var mer än välbehövlig. 

Det var inte helt lätt att hitta en öppen restaurang. Stockholm i mellandagarna är lite dött. Vi kollade bland annat Södra Teatern, Växthuset och Fotografiska innan vi hittade Trattorian. Jag hade inte varit där tidigare. Inte sedan det var restaurang Kungsholmen och brann samma kväll som jag var där. Trattorian visade sig ha både trevlig personal, supermysig inredning och goda drinkar. Vi var där tidigt och då var det rätt lite folk men det ökade på bra under kvällen. 

Malin och Linda
Jag, Johanna och den där supergoda Virgin Mojion!

Namnet Trattorian avslöjar snabbt att det handlar om italiensk mat. Jag hade velat ha en kantarellrisotto men den innehöll av någon anledning hönsbuljong (whyyy oh why?! Det finns vegetabiliska buljonger som är asgoda). Jag valde en glutenfri ravioli med karl-johansvamp tillsammans med en sidsallad med tryffelolja istället. Raviolin smakade tyvärr på tok för mycket smör och för lite svamp. Men utöver det var jag nöjd. 

Karl-Johansvamprisotto med tryffelsallad. 

Där jag satt var det någon form av värmefläkt som blåste ut varm luft, tänk hårfön. I början var det rätt skönt men efter någon timme blev det lite svårt att få luft. 

Det bästa var såklart sällskapet! Alla vi fyra är hudterapeuter och utbildare. Men jag har inte lärt känna någon av dem genom vare sig jobb eller skola. Kul! Vi hade så himla trevligt. Satt och åt god mat i mysig omgivning och pratade om både djupa och lättsamma saker. Så där som det ska vara. Det kändes som om jag var i ett tryggt sällskap. Jag ska försöka få till mer av den varan i början av nästa år.